banner137
banner25

Süt Birliği olarak 95 bin TL yardım yaptılar!

Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, birlik yönetim kurulu başta olmak üzere çalışan personelinin maaş ve huzur haklarını yaşanan afetten dolayı bağışlama kararı aldıklarını belirterek herkesin destek olması gerektiği çağrısında bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 7.7 ila 7.6’lık iki büyük depremle sarsılan ve çok sayıda can kaybının yaşandığı afet bölgesine yurdun dört bir yanından destek çağrısı yapılırken Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez bu çağrılara kayıtsız kalınamayacağını belirterek, kendi imkanları dahilinde destek olmaya çalıştıklarını ve toplandıkları 95 bin TL parayı Edirne Valiliği tarafından belirtilen hesaba aktaracaklarını kaydetti.

Düzenlediği basın toplantısında yaşanan afet ile ilgili konuşan ve duyarsız kalınmaması gerektiğinin altını çizen Suiçmez “biz de bir Sivil Toplum Örgütü olarak buraya kayıtsız kalamayız. Devletimiz her kademesinde şu anda afet bölgesinde ve insanlarımız akın etmiş şekilde buraya yardımlarını iletiyorlar. Biz de Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak yönetim kurulu olarak ve personelimizle beraber elimizden geldiğince karınca kararınca bir şeyler yapmaya karar verdik”diyerek bu ay alacakları huzur hakları ve personelinin maaşlarının bir kısmını bağışlama kararı aldıklarını belirtti.

Açıklama yaparken bir hayli duygulandığı ve kelimelerin boğazında düğümlendiği görülen Suiçmez “birliğimizin hesaplarından da yönetim kurulu olarak karar aldık. 50 bin lira buradan 45 bin lira da bizim huzur haklarımız ve personelimizin katkılarıyla toplamda 95 bin TL. Bu az bir para da olsa bizim gücümüz buna yetiyor. Helali hoş olsun.”dedi.

Kendiside İl Genel Meclis Üyesi olan ve aynı zamanda hayvancılıklı uğraşan Suiçmez bununla da kalmayarak İl Genel Meclisi’nden aldığı maaş ve şirketine ait hesaplardan da bir miktar parayı bağışlayacağını ifade ederek “Muhtar arkadaşlarımız var. Bunlar muhtarlık maaşlarını bağışladılar biliyorsunuz. Onlar da çok örnek bir davranış sergilediler. Bu birliğimizin ve personelimizin yönetim kurulumuzun maaşlarının tutarı olan 95 bin lirayı bugün Edirne valiliğimizin göstermiş olduğu banka hesaplarına yatıracağız. Arıca ben İl Genel Meclis Üyesi sıfatıyla benim de İl Genel Meclis Üyesi maaşımın tamamını Mustafa Suiçmez olarak bağışlıyorum. Bunun haricinde de kendimiz çalışıyoruz, çocuklarım var. Onlarla da görüştüm. Oradan da ciddi bir miktar bağış yapacağız”dedi.

Yaşanan deprem anında Ankara’da olduklarını ve ikinci büyük sarsıntıyı büyük ölçüde hissettiklerini belirten Suiçmez “Ben Ankara'dan yeni geldim arkadaşlar. Bütün Türkiye seferber olmuş durumda. Oradaki insanlarımız, kardeşlerimiz bizlerden yardım bekliyorlar”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30