banner137
banner25

Suiçmez, süt sanayicilerini uyardı!

Edirne Süt Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Mustafa Suiçmez 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile geçerli olan soğuk zincir sütün litre fiyatının 11 lira olarak açıklanmasının yarattığı memnuniyetin sevincini yaşayamadan fiyatın 1 lira geri çekilmesinin büyük üzüntü yarattığını ve üreticinin tepkili olduğunu belirtti.

Ülkede yaşanan büyük deprem felaketin yaralarının sarılmaya çalışıldığı şu günlerde böylesi bir açıklamayı yapmayı düşünmediğini ancak sütün litre fiyatında 1 liralık bir geri çekmenin üreticilere olumsuz yansıdığını belirterek sanayiciyi uyardı ve “bu şekilde devam ederseniz Türk hayvancılığına büyük darbe vurmuş olursunuz”dedi.

Süt Sanayicilerinin anlamsız bir şekilde sütün litre fiyatında 1 lira eksiltmeye gittiği konusunda açıklama yapan Mustafa Suiçmez ülkemizin zor günlerden geçtiğini ancak üretmek zorunda olduğunu ve bu sayede ayağa kalkabileceğini söyleyerek süt fiyatında yapılan 1 liralık eksiltmenin üreticiyi zor sokacağını kaydetti.

Suiçmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemizde yaşanan bu felaketleri yine biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak her kesimden hep beraber ayağa kaldıracağız Allah'ın izniyle. Hayat devam ediyor. Üretmek zorundayız. Bu açıklamayı yapmak gerçekten çok zor. Bir taraftan içimiz yanıyor ama bir taraftan da üretime devam ediyoruz. Maalesef süt Sanayicileri Şubat ayı ile ilgili bizim 1 liralık fiyatımızı geri çektiler”diyerek sitem etti ve “Şimdi ben buradan seslenmek istiyorum. Bu sanayiciler sesimizi duysunlar. Bakın sesimizi duyun diyorum ben onlara”diyerek Türk hayvancılığının bitme noktasına geldiğini ve bu yapılan hareketle buna zemin hazırlandığını ifade etti.

Yapılan Türk hayvancılığına vurulan büyük bir darbe olduğunu söyleyen Suiçmez “bu yaptığınız işler Türkiye hayvancılığına vurulan çok büyük bir darbe olacak. Türkiye hayvancılığına verilen zararı uzun yıllar telafi edemeyeceğiz. Biz üretim yapmak istiyoruz. Üretim yapılması lazım. Ülkemizi biz seviyoruz. Ülkemizi ayağa kaldırmak zorundayız. Biz sorumluluğumuzu da biliyoruz ama lütfen ey sanayici! Ocak ayında 11 lira yaptığın fiyatı yoğurt, et, süt hepsine marketlerde zam yaptın. Biz bunu biliyoruz. Şimdi Şubat ayında 1 liraya aldınız geri. 10 lira ödeyeceğinizi söylediniz. Ben şimdi buradan sesleniyorum. Hadi o bize verdiğiniz, kendi yaptığınız zam mı lütfen geri alın. Peyniri de 10 lira 20 lira indirin. Market raflarında indirim yapın. Marketteki sütü indirin. Diğer süt ürünlerinde indirim yapın”diyerek yem sanayicisine de seslendi ve süte yapılan zam sonarsı yem sanayicisinin de boş durmadığını belirterek “ocak ayında daha süte zam geldi. Hemen 20-25 lira zam yaptılar. Döviz kurları aynı seviyede devam ediyor. Neden yaptınız bu zammı? Hadi süt düştü düşürseniz de siz de yemi! Hadi bir ay önceki yem fiyatlarına geri gelelim. Bakın arkadaşlar burada bu sanayicilere sesleniyorum. Sorumlu kimse ona sesleniyorum. Bizim sesimizi duyun. Bu üreticinin sesini duyun. Geçtiğimiz yıl bir, bir buçuk yıl içerisinde çok ciddi anaç hayvan kesimi yapıldı bu fiyat dengesizliğinden dolayı. Ne oldu da 1 lira geri çektiniz? Bana boru çıkıp izah etsin. Desin ki; biz bunun için bu 1 lirayı üreticiden kestik, geri çektik. Bize mantıklı bir şey söylesin”diyerek kesilen 1 liranın sanayicinin cebine girmesine isyan ettiklerini ancak depremzedelere gönderilmesi durumunda helal edeceklerini söyledi.

“Bu insanlar bu hayvanlarını kesime gönderir”diyen Suiçmez “şu anda et fiyatları da düzgün bir seviyeye geldi. Bu Türk hayvancılığına Türkiye hayvancılığına, geleceğimize üretime buradan çok büyük bir darbedir. Vakit gecikmedi, ay daha bitmedi. Ay’ın bitmesine 8 gün var. Bu sanayiciler lütfen tekrar akıllarını başına toplasınlar. Biz zam istemiyoruz. Ocak ayında uyguladıkları fiyatı istiyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30