banner137
banner25

Suiçmez “Peynirde yerel markalar tercihiniz olsun!”

Son günlerde beyaz peynir üzerinde oynanan oyunların soysal medya hesapları ve bazı mecralarda yayınlanması üzerine açıklama yapan Edirne Süt Üreticileri Birlik Başkanı Mustafa Suiçmez Edirne’de üretimi yapılan tüm peynirler için “ben birlik başkanı olarak kefil olurum”açıklamasını yaptı.

Edirne peynirin ülke çapına yayılan bir namı olduğunu ve ilimiz dışında üretilen peynirler üzerinde bir takım hileler yapıldığını bildiklerini aktaran Suiçmez “Özellikle Edirne peyniri ve sütüne çok talep var. Edirne’nin geneli soğutulmuş süt zinciri ile süt üretiyor. Her şeyden arıtılmış ve aşılamalı şap hastalığından da ari bir bölgeyiz. Edirne’nin sütü gerçekten kaliteli. Edirne’deki yerel mandıra işletmelerinin tamamını biliyorum. Asla hiçbir firmamızda hileli bir ürüne bugüne kadar rastlanmadı. Denetimler gerçekleştiriliyor. Gerçekten esnafımız çok dürüst. Ne ayranında ne de peynirin de bir hile yok!”dedi.

Vatandaşların büyük marketlerde satışı yapılan yerel markaları tercih etmeleri gerektiğinin altını çizen Suiçmez “Özellikle büyük marketlerin raflarında büyük markalardan ziyade yerel ürünlerden bizim ismini bildiğimiz Edirne’nin markaları var. Vatandaşlar bu peynirleri alırlarsa gerçekten peynir yemiş olurlar. Kesinlikle denetimler gerçekleştirdiği için bir hile olmadığını söyleyebilirim.Son 10 yıldan beri tüm ürünler sütler olarak söylüyorum. Bizim süt toplama alanlarımızda toplanıyor. Mandıraya gitmeden önce hepsi titizlikle antibiyotik kalıntısı var mı diye kontrolleri yapıldıktan sonra sanayiye ve mandıraya gidiyor. Ama Türkiye geneline bakarsak bildiğimiz kadarıyla çok fazla sıcak süt yani üreticiden soğutulmadan alınan süt var”dedi.

Edirne genelinde günlük 600-650 ton civarında süt toplandığını ve bunun sanayiciye sevkinin sağlandığını belirten Suiçmez “Bakanlık hileli ürünleri zaman zaman ifşa ediyor. Edirneli üreticilerimize kendi yerel markalarımıza özen göstersinler, sütüdür, peyniridir ben birlik başkanı olarak kefil olurum. Edirne’nin 9 ilçesinde mevsimsel olarak değişiklik gösterebilir. 550 ton ile 650 ton arasında bir süt var. Bunların bir kısmı kooperatiflerle bir kısmı birlikle pazara gönderiliyor. Edirne’deki tüm sütler kontrol edilmeden mandıracıya ve sanayiciye gitmiyor”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30