banner78
banner25

Suiçmez "Önder kardeşimiz laf olsun, torba dolsun diye konuşuyor!"

CHP İl Genel Meclis Üyesi Önder Cin’in Milletvekili Fatma Aksal’ın açıklamalarını çürüten nitelikte ki açıklamasına Ak parti saflarından yanıt gecikmedi.

Dün İl Genel Meclis toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yapan ve Ak Parti Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal’ın tarım ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten CHP’li İl Genel Meclis üyesi Önder Cin’e cevap Ak parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez’den geldi.Kendiside bir üretici olan Suiçmez Önder Cin’in açıklamalarını doğru bulmadığını belirterek aynı safta cevap vermeyi uygun bulduğunu belirtti ve Bankalar Birliği’nden aldığı rakamsal verilerle Türk çiftçisi ve tarımının durumunu net bir dille özetledi.Suiçmez “Bankalar Birliği’nden aldığım verilere göre, 2020 yılında Edirne’de bankalardan kullanılan kredilerin yüzde 97.5’i geri dönmüş durumda. Yüzde 2 oranında takibe düşmüş kredi var. Önder kardeşimiz laf olsun, torba dolsun diye konuşuyor. Çiftçilerimiz kredisini kullanmış ve zamanında ödemiş. Bu rakamları bilerek konuşsun” dedi.

İhracat rakamları konusunda da açıklama yapan Suiçmez “Pandemi sürecinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Devletin verileri yerine Türk Gıda Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun 2020 verilerini paylaşmak istiyorum. Türkiye geçen yıl 20.7 milyar dolar tarımsal ihracat yapmış. İthalatımız ise 6.1 milyar dolar olarak gerçekleşmiş. Türkiye yaklaşık 5 milyar dolar artı vermiş. O arkadaş önce buna bir baksın” ifadelerine yer verdi.

Kendisi aynı zamanda Edirne Süt Üreticileri birliği Başkanı olan Suiçmez Önder Cin’in süt fiyatlarına ilişkin açıklamasının da gerçeği yansıtmadığını belirterek “Ben Süt Üreticileri Birliği başkanıyım. Benim alanıma girdiğinde adama ‘One minute’ derim. Süt fiyatlarında düşme veya gerileme söz konusu değil. Böyle bir durum oluştuğunda bakanlığımız ve Süt Konseyi devreye giriyor. Üreticinin elinde olan fazla sütü alıp, süt tozu yapıyor ve üreticiye bedelini ödüyor. Bakanlık burada sigortamız. Bu ayın sonunda Ulusal Süt Konseyi toplanacak. Burada da kaliteye göre süt fiyatı açıklama dönemine girilmesi için karar bekliyoruz. Bunu üreticiler olarak yıllardan beri bekliyoruz. Son çalışmaları yapılıyor. Bu ay sonu şekillendikten sonra süt fiyatları regüle edilecek”ifadelerini kullandı.

CHP’li Cin’in “Hayvancılık bitti, insanlar kaçıyor” sözlerine de değinen Suiçmez, “2002 yılında süt üretimi 7-8 milyon tonlardaydı. Şimdi 22-23 milyon seviyelerine geldi. 2019-2020 yılında ülkemizde süt üretimi 8.9 artmış. Bu rakam durup dururken oluşmuyor. Çünkü hayvan sayısı artıyor” dedi.

Traktör üretimi yapan özel bir firmanın üretim verilerinden de örnekler veren Suiçmez, “Bu markanın 2020 yılında üretimi yüzde 51 oranında artmış. Ürettiği traktörlerin büyük bir bölümünü Türkiye pazarına satmış. Diğer kısmını ise ihraç etmiş. Kime ihraç etmiş, sanayi devi ülkelerin de bulunduğu 130 ülkeye. Türkiye’nin çarkları dönüyor. Pandemiye rağmen tarımda bu noktadayız. Bu kardeşime soruyorum, 2002 yılında tarımsal olarak neredeydi? Kaç hayvanı varı, traktörü ne markaydı, arabası var mıydı? Çalışan kazandı. Devletimiz de destekledi. Önce kendisini bir çek etsin. Ondan sonra AK Parti’nin tarım politikalarını kötülesin” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30