banner137
banner25

Suiçmez "iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz!"

Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, 31 Mart 2024 günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde bir kez daha İl Genel Meclisi’ne aday adayı olduğunu açıkladı.

İki dönemdir İl Genel Meclis Üyeliği görevini AK Partili sıfatı ile başarılı bir şekilde yürüten ve kırsalın sesi olarak meclis çatısı altında üreticinin ve köylünün sesi olan Suiçmez, yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin siyasetin içinde olmaları gerektiğini ve tabanın sesi olarak buralarda görev yapmaları gerekliliği vurgusu yaptı.

Seçimler öncesi aday adaylığı başvurusu yapan ve büyüklerinin takdiri olması durumunda yeni dönemde de aday olarak çalışacağını ve seçilmesi durumunda bir çok hizmeti başlatacaklarını belirten Suiçmez “Sivil Toplum Örgütü Başkanı olduğum için sivil toplum örgütlerinin hangi partiye olursa olsun herkesin bir siyasi görüşü vardır. Buna son derece saygı duyarım. Bir iki parti hariç. Bunu özellikle belirtmek isterim. Sivil toplum örgütlerinin mutlaka yerel siyasette veya genel siyasette olmalarını düşünen biriyim. Neden? Çünkü biz tabanda, sahada sürekli üretici ile köylerdeki vatandaşlarımızla iç içe olan, onların sorunlarını bilen, attan düşenin derdinden anlayan insanlarız”dedi.

10 yıldan bu yana iki dönemdir köy muhtarları başta olmak üzere vatandaşlarla iç içe oldukların ifade eden Suiçmez “iğneden ipliğe tüm sorunları biliyoruz”diyerek “bunların büyük bölümüne çözüm getirdik, aracı olduk. Daha doğrusu İl Genel Meclisi'nin görevi yaptırımı, takibi dediğimiz köydeki vatandaşımızın muhtarlar vasıtasıyla aracılığınla bizlere ilettiği sorunlarla devlet arasında köprü olmaktır”ifadelerini kullandı.

Görev süresi boyunca kırsalın yoğun olarak çalştıklarını ve bazı tespitlerinin olduğunu ifade den Suiçmez, “üreticilerimizin en büyük sorunlarından birisi gelecek yıllarda kuraklık” diyerek “ben birkaç yıldan beri il genel meclisinde de sürekli altını çizerek bunu vurguluyorum. Ciddi bir kuraklıkla tarımsal alanda karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle bu yaz Yeni dönemde Allah nasip kısmet eder de göreve yine milletimiz uygun görürse, özellikle tarımsal sulamalarda hükümetimizin, devletimizin yaptığı büyük projelerden bahsetmiyorum, onu zaten takip ediyorlar. Küçük çaplı özellikle yamaç arazilerin sulanması konuları ve köylerdeki çalışmalarla ilgili Edirrne İl Özel İdaresi kapsamında neler yapabiliriz? Artık bunlara yoğunlaşmamız lazım. Bizim altyapı, üst yapı sorunumuz Edirne'de, kırsalda hemen hemen kalmadı desek yalan olmaz. Çok ciddi güzel işler yaptık. İşte yolundan, suyuna, kilit parke taşına kadar. Ama artık üreticilerimize milletimizin artık cebine de dokunabilecek bu işleri öncelememiz lazım. Cebinden ziyade de tarım ve hayvancılık kesiminde üretimde aksama olmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu ülkeye hepimizin borcu var. Bu Vatan bizim. Bu ülke bizim. Üretmemiz lazım. Birileri üretecek. Herkesin farklı bir işi var. Bu bağlamda bir dönem daha aday adayı olmayı düşündüm. Aday adaylığı müracaatımızı yaptık. 10 yıllık tecrübe ve birikimimizi bir defa daha kırsal alanın sesi olarak eğer uygun görülürse onur ve gurur duyarım”diyerek sivil toplum örgütlerinin mutlaka siyasetin içerisinde olmasını arzu ettiğini yineledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30