banner137
banner25

Sofya- İstanbul tren seferleri başlıyor!

Bulgaristan ve Türk demiryolları idareleri BDJ ve TCDD arasında varılan anlaşmayla yaz sezonu öncesi seferler yeniden başlayacak.

Her gün karşılıklı sefer yapacak olan İstanbul-Sofya Ekspresi, Halkalı’dan saat 22.00’da hareket edecek, saat 09.35’te Sofya’da olacak. Ekspres tren Sofya’dan Merkez Tren İstasyonundan saat 18.30’da hareket edecek ve sabah 07.00’da İstanbul’da olacak.

Yataklı vagonların da bulunacağı trene, 3 Haziran’dan sonra yaz sezonuna özel Bükreş- İstanbul kompozisyonu da eklenmesi öngörülüyor.

Yapılacak bu çalışma ile araçları ile gelen çok sayıda Bulgar vatandaşının treni tercih edeceği,kara sınır kapısında araç yığılmalarının önüne geçileceği, bekleme süresinin azalacağı öngörülüyor.Dezavantaj olarak ise Edirne'ye alış veriş için gelen Bulgar vatandaşlarının İstanbul'a gidebileceği bununda Edirne ekonomisini sekteye uğratabileceği ifade ediliyor.

Edirneli esnafların ise bir kısmı trenin daha fazla vatandaşı Edirne'ye getireceğini, Soyfa ve çevresindekilerinde gelebileceğini ancak İstanbul'un yaratacağı fiyat avantajlarınında bu durumu dezavantaja çevirebileceği ifade ediliyor.

Edirne ekonomisine yansımaları hakkında konuşan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, trenin daha önceleride çalıştığını ancak pandemi süresince kaldırıldığı söyleyerek “Bu tren yıllar önce de vardı. İstanbul-Sofya arası tren çalışıyordu. O dönem ki trenin etkilerine baktığımız zaman Sofya’dan ve Filibe’den ciddi anlamda Bulgaristan vatandaşları gelip Edirne’de inip alışverişlerini yapıp aynı trenle geri dönüyorlardı. Umarım yine böyle olur. Ama bu tren pandemide kalkmıştı. Öyle tahmin ediyorum ki Edirne’ye bir katkısı olacaktır. Ancak İstanbul’a kadar devam etmesi, önümüzdeki günlerde Edirne-İstanbul hızlı treninin olmasıyla beraber ‘Acaba İstanbul’a kaçar mı?’ diye bununla ilgili de önümüzdeki günlerde bir anket çalışması yapacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30