banner78
banner25

Şoför esnafının galibi Ali Şahin oldu!

Edirne’de üç adayın yarıştığı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinin galibi yine Ali Şahin oldu.Şahin bin 92 üyesi bulunan odanın kırmızı liste ile girdiği yarışta 324’ünü alarak yeniden başkan seçildi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşen genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu.Divan başkanlığına ise Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz seçildi.Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan seçimlerde adayların konuşma sıralamaları kura ile belirlendi.İlk olarak konuşma hakkı çekilen kurada ETUS Başkanı Hakan Giyik’e verildi.Giyik konuşmasında tüm üyelere ulaşmaya çalışarak oy istediklerini ve genel kurula gelmek istediklerini belirterek “üyelerimizden destek istemeye gittiğimizde çok karanlık bir tablo ile karşı karşıya kaldım ve çok üzüldüm.Bizler bu göreve 4 yıllık seçiliyoruz arkadaşlar. 4 yıl çok uzun bir zaman ve bu zaman çerçevesinde çok şeylerin yapılacağına eminim ama maalesef ki mevcut başkanımız 4 yıl sonra üyelerinin yüzde 90’ina seçimde destek verin diye gitmiş ve 4 yıl sonra kendisini tanıyan üyeler olduğu hatta ve hatta tanımayanlarında olduğu aşikardır. Değerli üyeler şunu kesinlikle bilmenizi isterim ki bizim böyle bir lüksümüz olmayacağının ve biz sizlerin ne derdi olursa olsun, ne sıkıntısı olursa olsun, ne tür derneğiniz olursa olsun her zaman yanınızda olacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz bundan hiç ama hiç şüpheniz olmasın”dedi.

Konuşmanın ardından bir önceki seçimlere katılan ve rakibi Ali şahin’e karşı 14 oy fark ile seçimleri kaybeden Erdal Çağlayan kürsüye gelerek konuşmasını yaptı.Çağlayan konuşmasında; “Ben her zaman sorumluluk almak için mücadele ettim, yeri geldi sorumluluk da aldım. Hatırlatayım, biz Taksiciler Derneği'ni kurduk, kurucu başkanlığını yaptım. Bizim camia o zamanlar çok kötü durumdaydı. Bu dönemde hiç olmadığı kadar camiamızı gündeme taşıdık. Hiç kimseden maddi çıkar beklemeden hizmet ettik. Kan bağışı kampanyası yaptık, Ramazan'da iftar yemeği düzenledik, yemekler düzenledik. O zaman yaptığımız çalışmaların çok büyük artıları olmuştur. Edirne'de taksiciliğin bu seviyeye gelmesinde çok büyük katkımız olduğunu düşünüyorum. Taksiciler Derneği'ni kasasında 9 bin lira parayla bıraktık. 5 sene boyunca dernekte üyelerimizden aldığımız aidatın toplamı bin 750 liraydı. Ben sorumluluktan kaçmam, her zamanda sorumluluk almayı seven bir insanım. Ben en büyük hizmeti aday olmakla yaptım. Bizim camiamızda 10 kişi bir araya gelemezken biz o derneği kurma sürecinde bu kürsüdeki eleştirilerle camiayı bir araya topladık. En büyük hizmetim budur. Şoförler Odası camiamızı ciddiye almazken şu an bizim camiamız vazgeçilmez oldu”dedi.

Ali Şahin ise genel kurulda yaptığı konuşmada sade bir üslupla kürsüye gelerek mütevazı bir konuşma yaptı.Şahin konuşmasında “Bu bir genel kuruldur, savaş değil. Biz yarışıyoruz. İki aday da benim arkadaşlarımdır. Genel kurulda herkes hür iradesiyle oyunu kullanacak, kimsenin kimseye baskı yapmasına gerek yok. Ne olursa olsun kim sandıktan çıkarsa, o bizim başkanımız olacaktır. İki aday da tecrübeli arkadaşımızdır. Edirne küçük bir yer herkes herkesi biliyor. 3 adayız ve geçmişte çok şey paylaştığımız oldu. İki adaya da başarılar diliyorum. Sandıktan ne çıkarsa çıksın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Yapılan seçim sonrasında sandıklar açıldı ve sayıma geçildi. Toplam 858 oy kullanılırken, 5 geçersiz 853 oy geçerli sayıldı.

Oyların 262’si beyaz liste ile seçime giren Erdal Çağlayan’a, 267’si mavi liste ile seçime giren Hakan Giyik’e, 324 oy ise kırmızı liste ile seçime giren Ali Şahin’e verildi.Buna göre Ali Şahin 4 yıl süreliğine Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına yeniden seçilmiş oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30