banner137
banner25

Sınıfı sokağa taşıdı!

Korona virüs engeline takılan eğitimi Edirneli bir öğretmen sokakta verdiği dersle aştı.Tüm dünya’da olduğu gibi ülkemizde de eğitimi sekteye uğratan eğitime ara verilerek uzaktan eğitim modeline geçilince Edirneli bir öğretmen dezavantajlı çocukların eğitim ve öğretim gördüğü okullarının kapalı olması nedeniyle okulu mahalleye taşıdı.

Edirne’nin Yeniimaret semtinde ki Mithatpaşa İlköğretim Okulu müdürü olan Ertan Çekiç, 2 ve 3’ncü sınıfların eğitimlerine devam edebilmesi için mahalle mezarlığı yanında bulunan 4.mezar çıkmazı sokak üzerine kurduğu gölgeliklerden sınıf yaptı.

10 öğrencisi bulunan sınıfta açık havada çocuklar severek derslerini yapıp öğretmenlerini dinlerken,sınıfın her gün kurulması içinde bizzat yardım ederek öğretmenlerine destek oluyorlar.

Mahallede bulunan bir evin bahçesinde tuttukları sıra,çadır,kara tahta ile sandalyeleri her gün tek tek sokağa taşıyarak sınıf yapan öğretmen ve öğrencilere velilerde yardımcı oluyorlar.Dezavantajlı mahalle olması nedeniyle tablet bilgisayar ve internetleri olmayan öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için böyle bir uygulamayı seçen okul müdürü Ertan Çekiç; okulun her zaman dört tarafı duvarla çevrili dam’ı olan yer olmadığını söyleyerek “okul her yerdir. Gerektiğin de bir mahalle arası,gerektiğinde bir ormandır. Eğitimin olduğu her yer okuldur.Bu pandemi döneminde çeşitli sebeplerle uzaktan eğitimde öğrencilerin eksikliklerini gidermek için ne yapabilirim diye düşündüm. Böyle bir çözüm buldum. Gerekli araç gereçleri sağladım,her gün düzenli bir şekilde buraya gelip çocukların eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Ben yaptığım görevimi seviyorum. Yaptığım işte sevgiyi buluyorum. Çocukları da çok seviyorum. Ben yaptığım hiçbir iş gibi çocukların eğitimini de yarım bırakmam”diyerek her gün belli bir saatte pandemi kuralları çerçevesinde 10 tane öğrenci ile belli mesafede,en az öğrenci ile en fazla verimi sağlayacak şekilde derslerini yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler ise pandemi nedeniyle kapalı olan okullarının hasretini yaşarken bu hasreti havalarında güzel olmasıyla fırsata çevirerek açık havada eğitim ve öğretim gördüklerini belirttiler.

Veliler ise okul müdürlerinden çok memnun olduklarını,öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için gerekenden fazla özveriyi gösterdiğini kaydettiler.

İlkokulu 5.sınıfa kadar okuyan veli Fatma Nur ise “okul müdürümüzden çok memnunum” derken; “ hep böyle olmasını isterim.Havada güzel.Zaten bende destekliyorum.Bende onlarla beraber okuyorum.Çocuklar ders yapıyor,bende onlarla beraber ders yapıyorum.Torunların okuyor zaten.Öğretmenimize çok teşekkür ediyorum.Böyle gitmesini isteriz.Çok iyi eğitim veriyor.Komşularınızda çok memnun”dedi.

Ayten Güler isimli veli ise “biz çok memnunuz.Allah razı olsun.Hem çocuklarımız açısından,hemde eğitim açısından çok iyi oldu.Çok teşekkür ediyoruz kendisine”dedi.

Bir anne ve baba sevgisi ile çocuklarla ilgilendiğini belirten anneanne Nazmiye İnce ise torununun pandemi nedeniyle eğitimden uzak kaldığını,sokağa açılan sınıf ve öğretmen Ertan çekiç sayesinde çocukların eğitim gördüğünü kaydetti ve “bir anneden babadan daha iyi.Vallahi daha iyi.Çok güzel çalışıyor.Başımızın üzerinde yeri var.Böyle müdür bir daha biz bulamayız.Allah çarpsın bulamayız.Çok iyi,çok güzel ilgileniyor”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30