banner78
banner25

Sinan heykeli meydanda ki yerini aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlanan Selimiye Meydan ve Çevre Düzenlemesi İşi için bulunduğu yerden 6 ay önce kaldırılan Mimar Sinan’ın heykeli bugün tekrar eski yerine kondu.

Çalışmaların başlaması ile 9 Ekim 2021 günü bulunduğu yerden alınan ve meydan düzenlemesinin tamamlanmasının üzerinden 6 ay geçmesi sonrasında Sinan’ı meydan ve eseri ile özdeşleşen heykeli bugün yeni kaidesinin üzerine konuldu.

4.5 ton ağırlığında olan ve Sinan’ın 500’üncü doğum günü anısına 1990 yılında heykeltıraş Ümit Öztürk tarafından yapılarak konulan heykel 6 ay sonra yeniden yerine kondu.

Yeni düzenlenen meydana hakim bir noktada bulunan heykelin kaidesi ise yeniden yapılarak 21 ton ağırlığında ki tek parça üzerine konuldu.

Yapılacak çalışmalarla kaide ve heykel yeniden elden geçirilerek montajı yapılacak ve Sinan’ın ölümsüz eseri Selimiye’nin önünde cephesi batıya dönük bir şekilde yer alacak.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Mimar Sinan’ın 9 Ekim’de düzenleme nedeniyle kaldırılan heykeli bugün yerine konuldu. Kaide bu şekilde kalmayacak. Arkadaşlar tarafından yontulacak bu kaide. Mimar Sinan heykelini yapan heykeltıraş Ümit Öztürk’ün yönlendirmesi ile heykeltıraşlar tarafından yontulacak, düzeltilecek. Yine ‘ustalık eserim dediği’ Selimiye’yi arkasına almış bir şekilde yerine konmuş olacak”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30