banner78
banner25

Simit zammına “red”, çay zammına “evet”!

Edirne’de faaliyet gösteren çay ocağı ve simit fırını işletmecileri artan girdi maliyetleri karşısında “zam” talebinde bulundular. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (EDOSOB) başkanı Kemal Cingöz ise yapılan yönetim toplantısında çay zammına “evet”derken simit zammına “hayır” dediklerini belirtti.

Her geçen gün piyasalarda yaşanan girdi maliyetlerindeki artışı bahane ederek zam talebinde bulunan esnafın taleplerini değerlendirdiklerini ancak vatandaşı da düşünmek zorunda olduklarını belirten Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (EDOSOB) başkanı Kemal Cingöz “Biz hem esnafı koruyup, kollayacağız hem sokaktaki vatandaşı da düşüneceğiz. Bizim asli görevimiz bu”dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (EDOSOB) başkanı Kemal Cingöz simitçi esnafının zam talebi olduğunu ancak uygun görmediklerini belirterek “100 gram simit 5 lira olsun talebi var. Ama bunu bizim vermemiz mümkün değil. Zaten yaklaşık 1 aydır ürünlerin fiyatı stabil gidiyor. Daha önceki gibi 2-3 günde 10 günde bir hiçbir ürüne zam gelmiyor. Benim yaptığım araştırmalara göre Türkiye’nin hiçbir yerinde simit’in 5 lira olduğu bir il yok. Ondan dolayı 5 lira fiyat vermemiz söz konusu değil”dedi.

gelen teklifleri makul ölçüde değerlendirdiklerini söyleyen Cingöz “Esnaf para kazanamadığını söylüyor. Herhalde ondandır. Kimseyle yüz yüze görüşmedim. Ben buraya gelen teklifleri makul ölçüler çerçevesinde değerlendiririm, uygun bulduklarımızı onaylarız, uygun görmediklerimizi reddederiz. Elimde kesin bir bilgi yok ama en son Şubat veya Mart ayında zam yapıldı. O günlerde fiyatlar her geçen gün değişiyordu. Şuan fiyatlar az buçuk oturmuş pozisyonda”ifadelerini kullandı.

Çay ve kahvehane işletmelerinin de zam talebi olduğunu ve buna yaptıkları inceleme ve araştırma dahilinde sıcak baktıklarını söyleyen Cingöz “ Çaycılarda zam talebi var. Şuan çay 3 TL talep ise 4 TL. Bunu zam talebini uygulayacağız. Biz çaya zam verdikten sonra çaya 2 defa zam geldi. Şekerde anormal bir artış gösterdi. Kahveci esnafının talebini haklı buluyorum ve onu onaylayacağız. Kahve ve Kıraathaneler için bu fiyatlar. Kafelere fiyat veriyoruz hiç kimsenin o fiyatlara uyduğunu duymadım. Kafelerdeki fiyatlar bizim verdiğimiz fiyatların da üzerinde. Geçenlerde sıkı bir denetime tabi tuttular ama şuan denetim ne boyuttadır onu bende bilmiyorum. Denetlesinler kardeşim. Eğer ki yetmiyorsa fiyat isteyecekler bizde değerlendireceğiz. Talepleri doğruysa, gerçeği yansıtıyorsa biz onaylarız. Ama biz noter makamı değiliz. Buraya gelen her talebi geldiği gibi onaylayalım. Biz hem esnafı koruyup, kollayacağız hem sokaktaki vatandaşı da düşüneceğiz. Bizim asli görevimiz bu.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30