banner137
banner25

Simide yüzde 75 lik zam talebi!

Piyasada 4 TL’ye satılan gevrek simide 7 TL olması yönünde gelen zam için Edirne Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği EDESOB Başkanı Kemal Cingöz “kendimi gülmekten alamıyorum”diyerek yılbaşına kadar gelecek tüm zam taleplerine red vereceklerini açıkladı.

Esnafın temsilcisi olarak görev yapan ancak halkın lehine aldığı kararlar ile bilinen Edirne Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği EDESOB Başkanı Kemal Cingöz fırıncıların simit için talep ettiği 7 TL fiyatın mümkün olamayacağını belirterek “Lalapaşa ve Uzunköprü esnaf odasından gelen talep 7 TL olarak simidin yapılması. Tabii ki biz esnafın temsilcisiyiz. Esnafın mağdur olmasına asla ve kata gönlümüz razı olmaz. Ama vatandaşı da bir yerde düşünmemiz gerekir. Şu an 7 lira simit fiyatı demek bana göre, yani gülmekten kendimi alamıyorum. Böyle bir şey olmaz. Mümkün değil o fiyat”diyerek yılbaşından önce hiçbir şeye zam vermeyi düşünmediklerini ifade etti.

Yılbaşına kadar neyin ne olacağının belli olmadığını bu yüzden gelecek olan zam talebine ilişkin makul ölçüde kararlar vermeye çalıştıklarını belirten Cingöz “yılbaşında neyin ne olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz. Asgari ücretle beraber fiyatlarda nasıl bir yere evrilme olacak? O zaman tabii ki esnafı mağdur etmeyiz. Gereken neyse makul ölçülerde de veririz”şeklinde konuştu.

Ekmek zammı gelir mi gelmez mi şeklinde yöneltilen bir soruya ise “Uzunköprü Sanayi ve Ticaret Odası'na fırıncılar talepte bulunmuşlar. Ama ben dedim ki iç komisyon falan da kurmayın. Ben o komisyonda ekmek fiyatına onay vermem. Yılbaşından önce hiçbir şeye ben fiyat vermeyi düşünmüyorum. Ha ben derken bu da yanlış anlaşılmasın. Bizimde bir yönetim kurulumuz var. Bu benim şahsi kanaatimdir. Ama onu da şöyle yorumlayabiliriz. Yönetim kurulu da herhalde benim dediğimi kıracak hali yok diye düşünüyorum”dedi.

4 TL’ye satılan simidin yeni zamlandığını ve yine yeni bir zam istemenin anlamsız olduğunu ifade eden Cingöz “Gerekçeleri canları öyle istemiş canım. Bu işin gerekçesi yok. Hadi 5lira derler anlayabilirim. Enerjiye zam geldi diyorlar. Tamam geldi. Akaryakıta zam geldi. İyi ama biz onlara fiyat verdiğimiz zaman akaryakıt bugünkü fiyatların üzerindeydi. Akaryakıtta biliyorsunuz ki 30 liradan 22 küsur liraya bir gerileme oldu. Şu anda da 28 lira bandında. Akaryakıt 40 lira olur da. O zaman şeyi de anlayabilirdim. Akaryakıta zam geldi. İşte bizim araba dağıtımda maliyet yaratıyor diyebilirlerdi. Ama verdiğimiz fiyatın olduğu günün üzerinde değil akaryakıt fiyatları”diyerek talep edilen zammı uygun bulmadığını kaydetti.

Vatandaşlar ise satılan simit fiyatının 4 TL olmasının normal olduğu ancak 7 TL gibi yüzde 75 TL lik bir zam talebinin anlamsız olduğunu belirterek “ekmek 4 TL simit 7 lira. Bu ne demek? Ayıp bir şey. İnsanlara yazık. Bunun tekelden olmaması lazım. Milletin görüşünüde almak lazım”diyerek zam talebin haksız buldular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30