banner137
banner25

Şikayeti o yaptı ama onun yerleri denetlendi!

Saros Körfezi Sazlıdere mevki yakınlarında yazlık konutları bulunan ve bu konutlarına geçtiğimiz günlerde Jandarma ekipleri başta olmak üzere İl Özel İdaresi, Kültür Müdürlüğü ve Belediye tarafından gelen özel ekiplerle yapılan denetimin haksız olduğunu ve elinde yasal dayanak olan belgeleri olmasına rağmen izinli konutları hakkında tutanak tutulduğunu belirten iş insanı Mustafa Altunhan düzenlediği basın toplantısı ile yaşanan süreci anlattı.

Altunhan; 20 yıl önce yapılmış olan bir yapıyı satın aldığını, satın alma sürecinde söz konusu binanın ruhsatının olmadığını, satın alma işlemi sırasında öğrendiğini ancak imar barışı uygulaması kapsamında imar affından yararlanacağı düşüncesi ile evi satın aldığını belirten Mustafa Altunhan kendisine yapılan haksızlığı dile getirdi. Jandarma ekiplerinin gelerek ilgili kurum çalışanlarıyla ölçümlere başladığını, evrakları talep ettiğini, yapı kayıt belgesi başta olmak üzere diğer tüm evrakları sunmasına rağmen İl Özel İdaresi yetkililerince tutanak tutulduğunu ve tutulan tutanağın usulsüz olduğunu iddia eden Mustafa Altunhan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını, elinde evrakları olmasına ve bunları göstermesine rağmen direten kolluk kuvvetleri ve ilgili kurum çalışanları hakkında şikayetçi olacağını ifade etti.

Kendisine ait villaların olduğu bölgeye yakın bir alanda denizden karaya doğru görüntü çekimi yaptığını ve bunu sosyal medya hesabında paylaştığını, söz konusu yapıların kaçak olduğunu ve bekçi kulübesi adı altında milyonlarca liralık villalar yapıldığını paylaştıktan sonra başına böylesi bir sürecin geldiğini aktaran Mustafa Altunhan; “ villalar bir mali müşavir ve müsteşara ait. Mali Müşavirler biliyorsunuz devletin en güvendiği insanlar. Birisi de müsteşar. Bana bir komşum haber verdi. ‘Senin villaların yakınında asker, Jandarma bir sürü kalabalık var’dedi. Ben de bir an önce apar topar oraya gittim. Çünkü yapmış olduğum paylaşımla arı kovanına çomak soktuğumu komşularım söylemişti. Ben de kendilerine ‘ben gerçekleri paylaştım’ dedim. Bak başına neler gelecek diye beni de uyarmışlardı ve nitekim de oldu. Ben villalarımın olduğu yere gittiğimde oradaki görevlilere bir yanlışlık olmasın ben karşı tarafı şikayet ettim, onun görüntülerini paylaştım ama siz buraya gelmişsiniz. Kendileri de bana hayır bir yanlışlık yok biz burayı denetleyeceğiz dediler. Ben orayı İl Özel İdaresi tarafından onaylı resmi belge olan ruhsatımı iş yeri olarak aldım. İşte belge de elimde. Buna rağmen orasını denetleyerek ruhsatsız olduğu yönünde bana bilgi veriyorlar. Daha önceki İl Özel İdaresi yetkilileri orasını gelerek santimetre karesine kadar ölçüm yaptılar ve bana ona göre ruhsat verdiler. Ruhsatı veren kişi dönemin Vali Yardımcısı Yusuf Güler ve imzası var” dedi.

Söz konusu bina ile ilgili elinde Yapı kayıt belgesini de gösteren iş insana Mustafa Altunhan “orası tam 225 metrekare. Yapılan ölçümlerde ise orası 215 metrekare çıkıyor ve ben 10 metrekare fazla almışım yani devletime fazla vergi ödemişim buna rağmen bana böyle bir muamele yapılıyor. Özel idareye soruyorum ‘sen burayı daha önce denetlemişsin bana ruhsat vermişsin oraya bir de MOBESE kameralar koydurtmuşsun. Peki şimdi bu neyin nesi? Ve burası bir iş yeri. Benim şikayet ettiğim yerler gibi villa statüsünde olan yerler değil. Benim abdestimden şüphem yok, bozukluk yok. Kanunsuz hiçbir yapım yok. Ben kanunsuz hiçbir şey yapmam” diyerek Edirne valisi başta olmak üzere İç İşleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanına kadar konuyu ileteceğini ve kendilerinin bu konuda gerekeni yapmasını rica etti.

Bekçi kulübesi adı altında yapılan villalar

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30