banner78
banner25

Sigara içenlerde COVİD-19 14 kat daha fazla görülüyor!

Dünya sigara bırakma günü etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Yeşilay ile birlikte Saraçlar caddesi üzerinde vatandaşları bilgilendirmek ve sigaranın zararlarını anlatmak için stant açtı.

Sigaranın zararlarına değinen Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, sigara kullanımının birçok hastalığı tetiklediği gibi Covid-19’u da olumsuz etkilediğini söyledi. Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sigara kullanan kişilerde hem Covid bulaşma riski, hem de ağır hastalık, yoğun bakıma yatmak ve ventilatöre bağlanma sıklığı 14 kat daha fazla. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Sırf bu durum bile sigaranın insan sağlığını ne kadar olumsuz etkilediğinin kanıtı.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30