banner78
banner25

Sevinçlerine ortak oldu!

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Fevzipaşa İlkokulunda düzenlenen karne törenine katılarak çocuklarımızın karnelerini dağıttı ve sevinçlerine ortak oldu. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması nedeniyle Fevzipaşa İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda, Vali H. Kürşat Kırbıyık, öğrencilere sınıflarında karnelerini vererek iyi tatiller diledi.

İlimizde 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. döneminde okul öncesinde 7.227, ilkokulda 17.073, ortaokulda 16.123, ortaöğretimde 16.907 toplamda ise 57.330 öğrencimiz karne aldı. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, karnelerin verilmesinin ardından Fevzipaşa İlkokulu öğretmen ve öğrencilerin okul binasının içerisinde oluşturduğu “İngilizce Sokağı”nın açılış kurdelesini de öğrencilerimizle beraber kesti. Program sonunda basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Valimiz H. Kürşat Kırbıyık, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Karnelerini vermek için özellikle 1. sınıf öğrencilerini seçtiklerini belirten Vali Kırbıyık; “2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ilimizde 290 okulumuzda toplam 57 bin 330 öğrencimiz karne alıyorlar. Biz de öğrencilerimizin karne heyecanına Fevzipaşa İlkokulu’nda ortak olduk. Karne verirken özellikle 1. sınıflarımızı seçtik. 1. Sınıf öğrencilerimiz hayatlarındaki ilk karnelerini alıyorlar. İnşallah bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de hep böyle başarılı olacaklarını, güzel karneleriyle birlikte, hayatta umut ettikleri noktalara geleceklerini düşünüyoruz. Tabi geldiğimiz nokta itibariyle öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim öğretim döneminde yaklaşık 5 bin 158 öğretmenimiz eğitim öğretim faaliyetlerini büyük bir özveriyle, büyük bir gayretle sürdürdüler. Okul idarelerine çok teşekkür ediyorum. Akademik başarıyı önemseyen, doğru ve iyi insan yetiştirmeyi önemseyen bir eğitim anlayışıyla hareket ettiler. Yine Milli Eğitim teşkilatımıza, Milli Eğitim müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum.  Öğrencilerimize seslenmek gerekirse, bu ara dönemi iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Ara tatilin iyi bir dinlenme, aynı zamanda spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını tavsiye diyorum, çünkü gerek hayat içerisinde kendilerini ifade edebilmeleri, gerek artık yeni akademik süreçte okuduğunu anlamamanın çok önemli olduğu ve ön plana çıktığı bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte çok kitap okuyan öğrencilerin çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Yine tabii sınava hazırlanacak çocuklarımız var. Gerek 8. sınıfta gerekse 12. sınıfta LGS ve YKS’ye girecek çocuklarımız var. Onların da bu dönemde kendilerini kontrol edebilecekleri, eksiklerini görebilecekleri, daha fazla odaklanacakları ve gayret edecekleri, bölümleri belirleyebilecekleri bir zaman dilimi bu ara tatil. İnşallah bu dönemi çok iyi değerlendirecekler ve onlar için, sınavlarda da çok daha üst dereceler elde edecekleri, başarılar gösterecekleri bir dönem olacağını umut ediyorum. Velilerimiz açısından ise bunun özellikle öğrencilerimizle birlikte vakit geçirmek açısından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tüm velilerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Bu ara dönemde mümkün olduğunca çocukları ile birlikte vakit geçirebilecekleri, birlikte çok daha fazla aktivite yapabilecekleri, geziler yapabilecekleri, spor etkinliklerine katılabilecekleri bir dönem. İnşallah çocuklarımız 2. dönemin başında ailelerin bu etkisiyle birlikte de daha pozitif, daha motivasyonu yüksek bir şekilde okula gelip 2022-2023 eğitim öğretim dönemini en iyi şekilde bitireceğimizi umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30