banner78
banner25

"Seneye kapatmayı düşünüyorum!"

14 Şubat Dünya Sevgi ( Sevgililer) günün de her yıl olduğu gibi bu yılda gün öncesinden hazırlıklarını yapan çiçekçiler önceki yılların aksine bu yıl iş yapamamanın sıkıntısını yaşadılar.

Sevgi (Sevgililer) günün de çok sayıda sevgilinin sevdiğine hediye olarak aldığı bir demet gülün bu yıl fiyatının 50 TL olması çiçekçilerin satışlarının düşmesine neden oldu.2 yıldır pandemi gölgesinde sevgililer günü için satış yapmaya çalışan ve normalleşme süreci ile bu yıl yoğun bir hazırlık içine giren çiçekçiler umduğunu bulamadı.

Konu hakkında açıklama yapan Çiçekçiler Dernek Başkanı Erdinç Sabırman; “bu gün işler yoğun. Yeni başladı satışlarımız. Akşam 20:00 kadar satışlarımız sürecek. İki yıldır pandemi dolayısı ile iş yapamadık. Bu sene iyi ama fiyatlar iki katına çıktı. Geçen yıl 20-30 liraya sattığımız gül bu yıl 40-50 lira civarında. Her şeyin fiyatı iki kat oldu. Geçen yıl mazotu 6 liradan alıyorduk bu yıl 15 liradan alıyoruz”dedi.

Vatandaşların canlı güllere talep gösterdiğini belirten Sabırman “Daha çok canlı güllere talep var. Genelde tek gül alıyorlar. Buket olarak ta ne kadar isterlerse o kadardan yapıyoruz. Gülün tanesi 40 lira, buket isteğe bağlı fiyatı. Normal buketler ise 100 lira geçen yıl 50 liradan satılıyordu”diyerek gelecek yıl işlerin bu şekilde olması durumunda iş yerini açmayacağını ve sevgililer gününde satış yapmayacağını belirten Sabırman “Seneye sevgililer gününde kapatmayı düşünüyorum çünkü çok iş yapmış gibi görünüyoruz ama akşam olunca kasaya baktığımızda toptancıya verecek para çıkmamış oluyor. Bu gidişle seneye sevgililer gününde kapatıp sonra ki günü açacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30