banner78
banner25

Selimiye meydan sorunu çözüldü!

2015 yılında Edirne Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camii ve meydanı'nı düzenlenmesi projesinde yeni bir gelişme yaşandı.Uzun bir süredir kentin göbeğinde tam anlamıyla bir rezillik içinde kalan alan ile ilgili Ankara temaslarında ilgili bakanlık ile görüşen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan nihayet olumlu bir sonuç alındığının ve sorunun aşıldığının işaretini verdi.

Arap saçına dönen ve adeta yap-boz tahtası haline gelen 4 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan Yemiş kapanı hanın ihyası ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık,hukuki sürecin tamamlanmasının ardından süreç yeni bir yola girdi.

Bazı görüşmeler için Ankara’da bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal ve Ak parti İl başkanı Belgi İba ile CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı gerçekleşen görüşmelerde Edirne için önemli karlara imza atarken, Edirne lehine birçok gelişmenin yaşandığı bilgisine ulaşıldı.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Edirne Alt Yapı işi ile ilgili yaşanan sıkıntıların tamamen aşıldığı,ödeme kaynaklarının açıldığı bilgisine yer verilirken Yemiş Kapanı Hanı’nın ihyasının söz konusu olamayacağı ancak gerekli düzenlemenin ilgili bakanlık tarafından yapılmasının karara bağlandığı ifade edildi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın söz konusu alan ile ilgili proje sunduğu,projenin bakan tarafından beğenildiği ve yapımının bakanlık tarafından üstelenildiği öğrenildi.

Söz konusu alan ile ilgili olarak gerekli düzenlemeye en kısa sürede başlanacağı bilgisini veren yakın kaynaklar 1 yıl gibi bir süre içinde alanın peyzaj çalışmasının tamamlanacağı ve Selimiye Camii’ne yakışan bir görünüme kavuşturulacağını ifade ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30