banner137
banner25

Şehitler dualarla anıldı!

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de törenlerle kutlandı.  Edirne Askeri Hastane Şehitliğindeki tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen törende Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanvekili Selçuk Çakır ve Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi şehitlikteki anıta çelenk sundu. Edirne Vali Yardımcısı Güler, günün anlam ve önemine ilişkin duygularını Şehitlik Defteri’ne yazdı. Edirne İl Müftülüğü vaizinin şehitler için dua okuduğu tören, şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.

Edirne Halk Eğitim Merkezinde devam eden kutlamada 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İlhami Ertem Lisesi öğrencileri tarafından program düzenlendi. Öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlenirken, duygu dolu anlar yaşandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Yüzbaşı Gökhan Çelik yaptı.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler ise günün anlam ve önemine ait yaptığı konuşmada 36 yıl önce lise yıllarında 18 Mart törenleri için yazdığı kompozisyonu okudu.

Törene Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, öğrenciler ile askeri ve sivil erkan katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30