banner137
banner25

Savcı Gürkan'ın 47 yıla kadar hapsini istedi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın sanık olarak yargılandığı duruşmanın 16’ncı celsesi bugün Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda gerçekleşti.

2019/269 sayılı duruşma dosyasında Recep Gürkan bugün gerçekleşen duruşmaya katılmazken savunması yine avukatları tarafından yapıldı.

Olayın müştekisi firari Şükrü B. yurt dışında olması sebebiyle yine duruşmaya katılmazken mahkeme heyeti duruşmanın seyrini gelen bilgi ve belgeler üzerinden sürdürerek davayı son aşamaya kadar getirdi.

Tutuklu sanığın kalmadığı davada tüm gözler olayın azmettiricisi olarak ve 75 bin TL kefaletle serbest bırakılan başkan Recep Gürkan’a çevrildi. Recep Gürkan’ın suçlamayı kabul etmediği, iftiradan öte geçmediğini her fırsatta söylediği bilinirken, elde edilen bilgi, belge iddia edilen bazı kayıtların şüpheleri güçlendirdiği görülüyor.

Bugün görülen duruşmada iddia makamı olarak bilinen savcı Sanık Recep Gürkan’ın azmettirici olduğu gerekçesi ile 47 yıla kadar cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek mütalaasını sundu.

Toplam 6 sanıklı davanın 16’ncı duruşmasında Savcı, müşteki Şükrü B.’nin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı elindeki görüntüleri başkasına vermekle tehdit ettiği, videoyu ulusal basına vermemek karşılığında para talebinde bulunduğunun tanık beyanları ile sabit olduğunu belirtti.

Mütalaaya göre Belediye Başkanı Gürkan'ın “nitelikli cinsel saldırı suçuna azmettirmekten” en az 18 yıl, “nitelikli yağma suçuna azmettirmekten” 10 yıldan 15 yıla ve “nitelikli hürriyetinden yoksun kılma suçuna azmettirmekten” ise 4 yıldan 14 yıla kadar olmak üzere toplam 32 yıldan 47 yıla kadar hapsi istendi.

Gerçekleşen duruşmada yine karar çıkmazken; duruşma 25 Nisan 2024'e ertelendi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30