banner137
banner25

Satış yapana tutanak tutuldu!

17 günlük kapanma sürecinde yayımlanan genelge doğrultusunda Kovid-19 tedbirleri gereği alkollü içki satışı yapılması yasaklanırken,gün içersinde Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın kişisel Twitter hesabında "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımı sonrası bazı market ve büfelerde satış başlamasına polis “dur”dedi.

Kısıtlama öncesi çok sayıda vatandaşın bayram için stok yapmaya başladığı market ve büfelerde tam anlamıyla raflar boşalırken,gün içerisinde atılan twitt, bazı büyük marketlerin alkol satışı yapmasına neden oldu.

Büyük marketlerin alkol satışı yapmasının ardından paylaşımı gören çok sayıda küçük işletmede alkol satışına başlarken Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alkol satışı yapan büyük market ve işletmeler hakkında yasal işlem başlattı.Ekipler satış yapan marketlere ilgili maddeye istinaden tutanak düzenleyerek satışa son verdirdiler.

Gün içerisinde yaşanan gelişmelere de İç İşleri Bakanlığı da duyarsız kalmayarak internet sitesi üzerinden paylaşımda bulundu ve Bakan Soylu "Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz."denildi.

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın "Alkol satışı yasağı kalktı" sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi ve yapılan paylaşım hakkında da yasal işlem yapılacağı ifade edilerek “"Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir”ifadelerine yer verildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30