banner137
banner25

Sahipsiz hayvanlar için birlik kuruluyor!

Edirne Valiliği koordinesinde, Edirne Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruluyor. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapılan toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Birlik üyelerinin Edirne’deki tüm belediyeler ile İl Özel İdaresinden oluşacağını söyleyen Vali H. Kürşat Kırbıyık, toplantıda sahipsiz hayvanların en iyi şekilde korunmasını sağlamak, sokak hayvanlarının yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve bununla birlikte halk ve çevre sağlığının korunmasına yönelik yapılması planlanan çalışmaların masaya yatırıldığını söyledi.

Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık Başkanlığında yapılan toplantıda ilimizde sokak hayvanlarını rehabilite etmek amacıyla Sokak Hayvanlarını Koruma Birliği kurma çalışmaları için İl Özel İdaresi, İl Belediyesi, ilçe Belediyeleri ile birlikte 5355 sayılı Mahalli İdareler Kanununa göre Edirne İli Sokak Hayvanlarını Koruma Birliği taslağı hazırlandı. Bu taslakla; ilimiz genelinde sokak hayvanlarının, toplama, kısırlaştırma, küpeleme, çip takma, aşılama, rehabilitasyon gibi çalışmaları 5199 sayılı Havanları Koruma Kanununun 4.maddesinin J ve K bendindeki Yerel Yönetimlerin yükümlülüklerini yerine getirmek üzere birlik kurma çalışmalarına başlanmış oldu.

Edirne Valiliği koordinesinde, tüm ilçe belediyeleri ile İl Özel İdaresinin iş birliği içerisinde çalışacağı birliğin amacı, faaliyet alanları, üyelere düşen sorumluluklar ile yapılacak çalışmalar, Vali H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda istişare edildi ve taslak bir tüzük oluşturuldu. Bu taslak tüzük üzerine ilgili birimlerin kendi içinde inceleme ve tamamlamaları yapmasının ardından tüzük çalışmaları tamamlanmış olacak

Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılıp istişare edilmesinin ardından sona erdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30