banner137
banner25

Şahin "Esnafımızın benden talep etmediği hiçbir zammı talep etmem!"

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, 5 Ağustos 2022 Cuma günü Belediye Meclisi toplantısında taksi ücretleri ve toplu ulaşım araçlarına yapılan zam ile ilgili yaşanan tartışmaya açıklık getirdi ve “Esnafımızın benden talep etmediği hiçbir zammı talep etmem”dedi.

Belediye Meclis toplantısında taksici esnafının zam talebi olmadı şeklinde geçen bir görüşmeye istinaden basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getirmeye çalışan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin; “Hiçbir başkan da böyle bir şey yapmaz. Zaten biz esnafın istekleri doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Yaklaşık 2 ay önce hem ETUS’un hem servis odasının hem de taksici arkadaşlarımızın zam talepleri oldu. 58 tane durak başkanı, 513 da taksici esnafı var. Dediler ki başkanım biz de zam istiyoruz. Onlardan gelen talepler doğrultusunda belediyemizden zam talep ettik. Bana direkt ben zam istemiyorum diyen bir esnafımız olmadı. Benden zam talep etmeyen hiçbir esnaf için kalkıp da zam talep etmem. Bu konuda özellikle önce Belediye Başkanı Recep Gürkan’a, bize destek olan belediye meclis üyelerine teşekkür ederim. Esnafın yanında yer aldılar. Şu anda girdiler doğrultusunda bizim zam almama gibi bir şansımız yoktu. Esnaf da ayakta durmak zorunda vatandaş da taşınmak zorunda. Türkiye’de en düşük tarifede taksicilik yapan grubu Edirne’de biziz. Keşan, Uzunköprü, Çanakkale 6 ay önce yeni tarifelerine geçtiler. Ve bizden yüksek tarifeleri var. Orada şöyle bir duru oluştu; dediler ki taksiciler zam istemiyor ama Ali Şahin zam istiyor gibi konuşmalar oldu. Ben iddia ediyorum ben taksici esnafımızın talep etmediği hiçbir şeyi kimseden istemem. O kadar da acemi bir adam değiliz. Ben esnafın istemediği hiçbir şeyi yapmam”dedi.

Akaryakıt fiyatlarının artması sonrasında yaşanan fiyat düşüşü ile tarifede bir indirim yapacak mısınız? Şeklindeki bir soruya ise “Biz 8 liradan mazot alırken 15 lira indi bindimiz vardı. Şu anda mazot 23 lira, bizim indi bindi fiyatımız 25 lira. İkiye katlanması gerekirken, burada vatandaş da bu işi tercih etmezler”dedi.

Zam kararının Valilik onayı sonrası yürürlüğe gireceğini söyleyen Ali Şahin “Meclisten geçen karar Valilik onayının ardından uygulamaya konulacak. Yeni tarifeye göre taksimetre açılış 12 lira, kilometre 8 lira, yolculuk başına indi bindi 25 lira oldu. Trakya bölgesinde un ucuz taşıma yapan taksici esnafı biziz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30