banner78
banner25

Sağlıkçılar sahada!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl Kovid-19 tedbirleri gölgesinde yapılacak.

Geçtiğimiz yıl Pandemi sebebiyle yapılamayan güreşler bu yıl Sağlık Bakanlığı’nın oluru ile Kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılacak.Seyircili mi seyircisiz mi oynanacak tartışmalarıa son veren Bakanlık aldığı karar ile güreşlerin 3’te 1 oranında seyirci ile oynanmasına karar vermesinin ardından Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri Sarayaiçi güreş alanı girişinde bir dizi tedbir aldı.

Güreşlerin yapılacağı alanın bir adacıktan oluşması ve etrafının nehirle çevrili olması alana tek giriş noktası bulunması giriş ve çıkışların kontrol altında tutulmasını taramanın da daha rahat yapılmasını sağlıyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin almış olduğu tedbirleri sıraladı.

Alana girişin sağlandığı Kanuni Köprüsü üzerinde kurulan çadırda faaliyet gösteren ekipler alana giriş yapacak olan tüm vatandaşların ateş ölçümü,HES kodu sorgulaması ve termal kameralarla denetimleri yapılıyor.Maskesi olmayanlara maske dağıtımı gibi çalışmanında yapıldığı noktada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım “Edirne valiliğimizin koordinasyonunda bizde pandemi kurallarınca önlemler aldık. Burası alana geçişteki kontrollerin yapıldığı ilk nokta. Emniyetimizle beraber kontrol noktasında çalışıyoruz. Ateş ölçüyoruz, termal kameralarımız var ve manuel kameralarımız var. Bunlarla ateş ölçümü yapıyoruz”diyerek gelen kişilerin HES kodu sorgulamasını yaptıklarını ve HES kodu riskli olan kişileri buradan geçirmeyerek karantina uygulamasına tabi tuttuklarını belirtti.

Güreşlerin yapıldığı alanın müsabaka öncesi ve sonrası dezenfekte edildiğini belirten Uzm.Dr.Yıldırım güreşçilerin de PCR testlerinin kontrol edildiğini,testi olmayanlara ise Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde PCR testi yaptıklarını kaydetti ve uygun olmayanları alana sokmadıklarını belirtti.

Yıldırım, 660’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde aktif olarak 100’ün üzerinde personelin görev yaptığını ve saha içerisinde ve dışarısında her türlü olaya müdahale edecek donanımda ambulans ve sağlık ekibinin bulunduğunu belirten Yıldırım “ekiplerimiz hem saha içerisinde hem saha dışarısında 112 hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor.Uzmanlarımız olabilecek bütün kazalara sıkıntılara karşı hazır durum da beklemekte, burada yoğun bir şekilde tüm sağlık tedbirlerine elimizden geldiğince uygulayarak hem Edirne’mizi hem gelen misafirlerimizi korumaya çalışıyoruz”dedi ve güreş müsabakalarında yaralanmalara karşı hastanede ekiplerin hazır olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Mustafa İshak Yıldırım “Hastanelerimizde, hastanelerimize gelecek sakatlıklara karşı uzman hekimlerimiz ve ekibimiz ve yataklarımız hazır olarak bekletiliyor.100 üzerinde personel ile sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her tribünde de ikişer adet sağlık personelimiz aktif olarak çalışıyor.Yaralanmalara karşı hastanemizde hekim bazında yatak olarak ayırdığımız alanlarımız var. İnşallah gerek kalmaz gerek kalırsa biz hastane olarak ta birinci basamak 112 sağlık hizmetleri olarak ta Kırkpınar’a hazırız. KOVİD-19 tedbirleri kapsamında da gerekli tüm önlemleri aldık.”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30