banner78
banner25

Ritimler 9-8!

Edirne Belediye Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) desteği ile 2022 Edirne Yılı kapsamında düzenlenen “Edirne 9-8 Festivali” bugün başladı.

Edirne, Belediyenin ilk defa düzenlediği festival birbirinden farklı yarışma, etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapacak. Belediye tarafından düzenlenen, “Edirne 9-8 Festivali” saat 18:30’da Belediye Başkanlığı önünden kortejin toplanması ile start aldı.

Kortejin yaya olarak Atatürk anıtına gelmesi ve burada anıta çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunması ile devam etti.

Etkinliğin yapılacağı alan olan Saraçlar Caddesi’ne gelen kortejin yerini alması ile ilk konuşma Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapıldı.

Gürkan konuşmasında Edirne’nin son yıllarda aldığı turist sayısına dikkat çekerek bunda en büyük etkinin TÜRSAB ile yapılan iş birliği olduğuna dikkat çekti.

Gürkan konuşmasında; “Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Trakya Edirne dediniz mi ilk akla gelenlerden biri 9 - 8 oyun havalarıdır 9-8 ritim o muhteşem oyun havalarımıza o coşkulu keyifli oyun havalarımıza ruhunu katan ritim. Yaşam da böyle. Eğer yaşamın da ritmini yakalayamazsanız yaşamın ritmine uyum sağlayamazsanız tıpkı o muhteşem müzik eşliğinde uyum sağlayamayan oyunculara dönersiniz. Bu yüzden Edirneliler yaşamın ritmini, hayatın ritmini, hayatın akışını yakalamış insanlardır. O yüzden insanlar sadece oyun havalarında değil hayatla adeta dans eden, zevk alan insanlardır. Hayatla bir nehir ile buluşmuş gibi birlikte akan insanlardır Edirneliler. Edirneliler Mustafa Kemal'in evlatlarıdır. Atatürk'ün hemşehrisi olmakla her zaman onur ve gurur duyan insanlardır”dedi.

Kentin turizm ile geleceğinin TÜRSAB ile yapılan iş birliğinden geçtiğine değinen Gürkan “orta vadede 5 milyon uzun vadede 10 milyona çıkaracağız. Bazı arkadaşlarımız dedi ki; ‘Başkan fazla uçuyor’ dediler. 2019 yılında Şehrimize gelen turist sayısı Turizm Bakanlığının rakamlarıyla 5,5 milyona çıktı. O başkan fazla uçuyor diyenler bana gelip ‘Başkanım 10 milyon ne zaman olacak’ dediler. Şimdi TÜRSAB ile beraber, acentalarımızla beraber çok kısa bir süre içinde inanıyorum ki Edirne Türkiye'de İstanbul ve Antalya'dan sonra en çok turist alan şehri, 10 milyon turist hedefine ulaşmış şehir olacaktır. Buna inançlıyız, bunun için bütün çalışmalarımızı sürdüreceği”dedi.

Konuşmaların ardından yerel roman sanatçılar sahne alarak 9-8’in ritmi ile etkinliğe katılanları doyasıya eğlendirdiler.

Edirneli Reco, Cihan Serez ve Serkan Gümüşsuyu konserleri ile şenlenecek olan cadde Cumartesi günü de Edirne Kent Ormanı’nda darbuka ve dans yarışmaları ile eğlenencin doruğuna ulaşmış olacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30