banner137
banner25

Profesör önce oynadı sonra şaba yapıştırdı!

Güney Koreli Turist’in Osmanlı tarihi ve eserleri ilgisi onu Edirne’ye çekti. Edirne ilgisi sırasında denk geldiği bir etkinlikte roman müzikleri eşliğinde eğlenen Güney Koreli Profesör kah göbek attı kah bahşiş dağıttı.

Güney Kore’nin Jeju-Si şehri Jeju-Do bölgesi Jeju National Üniversitesi’nde Göğüs onkolojisi ve meme kanseri üzerine araştırmalar yapan Profesör Lee Jaechun hayranlık duyduğu Mimar Sinan’ın eseri Selimiye camiine geldiği sırada ön kısmında gerçekleşen bir tanıtım etkinliğine denk geldi. Burada gerçekleşen gösteriyi merakla izleyen ve roman oyunları oynandığı sırada oynayanların arasına dalarak ritme ayak uydurmaya çalışan Prf. Lee Jaechun hoşça vakit geçirdi.

3 yıldır Osmanlı tarihi üzerine araştırmalar yapan ve Türkiye’de çeşitli illeri gezerek tarihin izlerine tanıklık eden Prf.Lee Jaechun bu süreçte kendini ifade edebilecek kadar Türkçe öğrendi. Türkiye ile Güney Kore arasında kan bağı olduğunu ve savaş sırasında çok sayıda Türk askerinin Güney Kore’nin bağımsızlığı için canını verdiğini söyleyen Profesör Lee Jaechun en çok Ayla filmine hayran kaldığını ve duygulanarak ağladığını belirtti.

İlk olarak 3 yıl önce İstanbul’a geldiğini ve buradan Süleymaniye ile Mimar Sinan’a ilgisinin başladığını ve bu sayede Edirne’de ki Selimiye camine geldiğini belirtti.

Düzenlenen bir etkinliğe katılan Profesör burada 9-8 müziğin ritmine kısa sürede ayak uydurdu. Bir bayanın kendisinden şaba isteyerek önüne eğilmesini anlamayan Profesör Lee Jaechun, bayanı alnından öptü ve daha sonra kendisine bir kişi tarafından verilen 5 TL’yi şaba olarak yapıştırdı.

Edirne’de bulunan Sağlık Müzesi olarak bilinen Bayezid Külliyesi de ziyaret eden Profesör Lee Jaechun Edirne’ye hayran kaldığı belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30