banner78
banner25

''Polislere ''intihar'' semineri
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatr Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cengiz Tuğlu, ''Polisleri çalışma stili ve uğraştıkları malzeme nedeniyle hekimlere benzetiyorum'' dedi.
Prof. Dr. Cengiz Tuğlu, polisevi salonunda İl Emniyet Müdürlüğü'nde yönetici pozisyonundaki polislere, ''intihar'' konulu seminer verdi.
İntiharın evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Tuğlu, intiharlarda toplumsal etkenlerin, mesleğin, aile öyküsünün ve ırkın bazı durumlarda risk oluşturduğunu kaydetti.
Tuğlu, yüksek intihar riski bulunan meslek gruplarının başında polisliğin geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
''Polisleri, çalışma stili ve uğraştıkları malzeme nedeniyle hekimlere benzetiyorum. Hep sorunla uğraşıyor olmak, hep bir güçlük yaratıyor. Sosyal desteğin düşüklüğü, ölümcül yöntemi kullanabilme, gizleme eğiliminin olması intihar riskini doğuruyor. Psikozlar, emir halüsinasyonları, ümitsizlik, çaresizlik, utanç, benlik saygısının azalması, hayattan zevk almama, huzursuzluk, aile rollerinin kaybı, alkol-madde kullanımı, ailede intihar ve benzer sorunlar olması gibi çeşitli nedenler yüksek risk oluşturabiliyor.''
Seminerin sonunda Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'ın, intihar girişiminde bulunan kişilere polisin nasıl müdahale etmesi gerektiği yönündeki soruya Prof. Dr. Tuğlu, öncelikle polisin kendi ile çevrenin güvenliğini sağlaması gerektiğini söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30