banner137
banner25

Plaka tanıma sisteminden kaçamadı!

Edirne’de hafta sonu meydana gelen mala zarar verme olayında Cumhuriyet Savcısı’nın verdiği talimat sonrasında olayın şüphelileri PTS (plaka takip sistemi) sayesinde yakayı ele verdi.

Bir alış veriş merkezinin otopark alanında park yeri yüzünden M.A. isimli Türk vatandaşı ile Bulgaristan uyruklu Z.E.B.isimli bayan şahıs kısa süre tartıştı.Tartışma sonrasında alış veriş merkezine giden iki şahıs ve beraberindekilerden müşteki M.A. bir süre sonra aracının yanına geldiğinde lüks aracının bir cisimle her tarafının çizildiğini fark etti.Alış veriş merkezi güvenlik görevlilerine durumu aktaran M.A. güvenlik kamera kayıtlarına bakılarak aracının kimler tarafından çizildiğinin bulunmasını talep etti.Güvenlik görevlileri ancak şikayetçi olunması durumunda karakol izni ile güvenlik kameralarına bakılabileceğini söyleyince M.A. Cumhuriyet Polis merkezine giderek şikayetçi oldu.Polis ekipleri tarafından yapılan görüntü incelemesinde tartıştıkları Bulgaristan uyruklu şahısların M.A.’ya ait aracın yanına gelerek aracı çizdiklerini belirledi.

Polis merkezi tarafından kentte bulunan tüm ekiplere mala zarar verme olayında kullanıldığı belirlenen PB 6195 TP plaka sayılı aracın bilgisi verilerek takip edilmesi istenirken, araç ve şahısların yurt dışına çıkabileceği ihtimaline karşılıkta gümrük kapılarına plaka bildirildi. Aradan geçen zaman zarfında Cumhuriyet Savcısına intikal ettirilen konu sonrasında Savcılık araç ve şahısların gözaltına alınmasına karar verdi. Verilen karar sonrasında aracın plakası PTS’ye girilerek Edirne’deki anlık hareketleri takibe alındı ve geçiş güzergahlarına göre ekipler bölgelere yönlendirildi. Haber merkezi tarafından PTS kaydına göre aracın son olarak Kapıkule istikametine seyrettiği bilgisi verilince Kapıkule’de bulunan ekipler aracı ve şahısları yurt dışına çıkış yapmadan Savcılık kararı gereği gözaltına alarak Cumhuriyet Polis Merkezi’ne getirdi.

Şahıslardan şüpheli Bulgaristan uyruklu bayan Z.E.B. araçların arasının dar olduğunu ve aralarından geçmek istediğini,bu esnada çizilmiş olabileceğini belirtti. Güvenlik kamera kayıtlarının izletilmesi ile yalanının ortaya çıktığı anlaşılan Z.E.B. aracı çizdiğini kabul ederek özür diledi ve zararı karşılayacağını belirtti. Bunun üzerine M.A. şikayetinden vazgeçti.

Yaşanan olay sonrası güvenlik kamera kayıtlarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkarken PTS sistemi sayesinde elde edilen doğru bilgilerle suç veya suçlunun kendini gizlemesinin imkansız olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Şüpheli, araçların arası dar olduğu için aracına zor geçtiğini, zararı karşılayacağını beyan etmiştir. Tahkikat devam etmektedir.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30