banner78
banner25

Personele ''Aile İçi Şiddete Son''kampanyası
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Edirne Valiliği ve Hürriyet gazetesi işbirliğiyle başlatılan ''Aile İçi Şiddete Son'' kampanyası kapsamında polis, jandarma ve sosyal yardımlaşma kurumu personeline eğitim verildi.
Edirne Valiliği Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitim programında konuşan Sosyal Hizmetler Uzmanı ve kampanya koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu, yaklaşık 7 yıldır konferans verdiklerini ve Türkiye'de aile içi şiddetle mücadele ettiklerini söyledi.
Aile içi şiddetin yalnızca kadınlara yönelik olmadığını, çocuk ve erkeklere yönelik şiddetin de toplumda yer aldığını anlatan Hacısalihoğlu, ''Toplumumuzda daha çok kadınlarımıza şiddet uygulanıyor. Ancak çocuklarımıza ve erkeklerimize uygulanan şiddet olaylarıyla da karşılaşıyoruz. Şiddetin mutlaka fiziksel olması gerekmiyor. Psikolojik şiddet de aile içi şiddetin içerisinde yer alıyor'' diye konuştu.
Hacısalihoğlu, aile içi şiddete uğramış kadın ya da erkeğin zor durumda kaldığı zaman en yakın ilgili kuruma başvurması gerektiğini bildirdi.

-''Ailenin çocuğa verdiği eğitim evliliğini de etkiliyor''-

Kız çocuğunun doğumundan itibaren kadınlık içgüdüsüyle, erkeğin ise evin reisi konumunda yetiştirildiğini belirten Hacısalihoğlu, ailenin çocuğa verdiği eğitimin evliliğini de etkilediğini ifade etti.
Kadının ve erkeğin kişisel ve duygusal beklentileri kapsamında evlilik yaptığını aktaran Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
''Bir kadın toplumsal statü, öz güven, sevgi, saygı, sosyalleşme, aşk ve çocuk sahibi olma isteğiyle evleniyor. Bir erkekse sevgi, saygı, sahiplenme, hizmet, aile kurabilme ve anlayış isteğiyle evlenmek isteyebiliyor. Kadın ve erkeğin evlilik kurumunu sürdürebilmeleri karşılıklı anlaşabilmelerine dayanmaktadır. Ayrıca, çocukluktan evlilik çağına kadar geçen süredeki eğitim kişinin evliliğini de etkilemektedir. Ailelerin çocuklarını sevgi ve hoşgörü ortamında yetiştirmeleri ileride görülebilecek aile içi şiddet ve anlaşamama durumlarını ortadan kaldırmaktadır.''
Eğitim yarın sona erecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30