banner78
banner25

Pekcanlı'ya cevap gecikmedi!

Geçtiğimiz hafta sonu İl Özel İdaresi’nde yapılan İl Genel Meclis toplantısında 2023 yılı bütçe görüşmelerinin onanması sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’ya AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’dan cevap gecikmedi.

2023 yılı için 310 milyon TL yatırım yapılacağının oylanması sonrasında 28 kişilik İl Genel Meclisi’nde 15 kişinin CHP’li olduğunu ve oy birliği ile alınan kararda CHP’lilerin sayıca üstün olmasının yatırıma olanak sağladığını ima eden CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın paylaşımına cevap sosyal medya üzerinden geldi.

Fevzi Pekcanlı’nın paylaşımına göre “Edirne ilinin tamamına 2023 yılında yapılacak olan toplamda 310 milyon liralık yatırıma evet diyen 28 kişilik il genel meclisinin 15 kişisi Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir.Yani köy köy gezip bunları biz yaptırıyoruz diye söyleyen olursa bu yazdıklarımı okuyan bi zahmet o kişilere söylesin”şeklinde paylaşım yapmış, CHP’li üyelerinin sayısı çoğunlukta olmasa bu yatırım ve bütçe onanmazdı gibi bir algı yaratmıştı.

Sosyal medyaları aracılığı ile yapılan paylaşıma AK Parti İl başkanı Belgin İba’dan cevap adeta tokat gibi geldi.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba sosyal medya hesabı üzerinden dün gece yaptı paylaşımda “CHP İl Başkanı, geçtiğimiz günlerde Edirne İl Genel Meclisine sunulan 2023 yılı bütçesine evet oyu verdikleri için köylere hizmetlerin yapıldığını söyleyerek, hükümetimizin faaliyetlerinden kendilerine pay çıkarmaya çalışmış. Hükümetimizin, devletimizin hizmet teklifleri oylanırken "onay" için el kaldırmayı vatandaşa bir lütuf gibi sunmayın. Sayın Pekcanlı'ya, vatandaşa hizmet götürmekle, mecliste el kaldırmak arasındaki farkı öğrenmesini tavsiye ediyorum. Siz önce kendi yetki alanlarına giren hizmetleri vatandaşlarımıza götürün!

Biz sizin eksiklerinizi kapatmak zorunda kalmayalım. Mesela yıllarca bedbaht halde bıraktığınız Selimiye Meydanı'nı Bakanlığımız olaya el atmak zorunda kalmadan ihya edebilseydiniz. Her yıl kışın akrobasi yaparak yürümek zorunda kaldığımız sokakları bi düzgün hale getirseydiniz. Edirnemize yakışmayan şehir otogarını çağımıza uygun şekilde modernize etseydiniz. Şehir içi ulaşımında vatandaşlarımızın ve ETUS esnafımızın mağduriyetini dinleyip, kör düğüm olan sorunu çözüme kavuşturabilseydiniz. Keşke bizim hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetler üstünden nemalanmaya çalışmasaydınız. Bizim için böyle şeyler dert değil. Bizim amacımız Edirnemizin kalkınması, Edirnemizin hak ettiğimiz çehreye kavuşması. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Gezdiğimiz köylerde, mahallelerde tüm vatandaşlarımız gerçekleri biliyor nasılsa. Her zamanki gibi. AK Parti çalışır, biz çalışırız...Hizmet götürürüz.”dedi.

Yapılan paylaşımlar ise kısa sürede gündem oluşturdu. AK Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre açıklamanın yerinde olduğu görüşü hakim olurken, CHP’ye yakın kaynaklar ise il başkanının girdiği polemiğin yersiz ve altının boş olduğu ifade edildi.

İl Genel Meclisi’nde sayıca üstün olmanın hükümetten gelen ödenekleri değiştirmeyeceğini, bütçeye aktarılacak parayı hükümetin gönderdiğini, söz konusu bütçe ve yatırımların İl Genel Meclis üyeleri tarafından değil gelen öneriler ile orada çalışan bürokratlar tarafından yapıldığı ifade edilerek oylama sadece usul gereği yapılıyor”denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30