banner137
banner25

Pekcanlı sağlık sistemini eleştirdi!

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne’de yaşanan sağlık sorununa dikkat çekti ve ilçelerde yaşanan doktor, uzman hekim sıkıntısının Edirne’den yapılan takviyelerle geçici olarak çözülmeye çalışılmasının Edirne’ye yük getirmesinin yanında işleri de aksattığını belirtti.

Özellikle Keşan ilçesi başta olmak üzere İpsala ve Enez ilçelerinde Devlet Hastaneleri olduğunu ancak içlerinin boş olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Pekcanlı vatandaşların sağlık hizmeti almasının yanında doktorlarında taşıma sistemle sağlık hizmet sunmaya çalıştığını, bununda doktorların düzenini alt üst ettiğini kaydetti.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Pekcanlı 182 MHRS ile ilgili sorunlar yaşandığını,vatandaşların aldığı randevulara hastanenin cevap verememesinin yanında çok uzun süreli randevu sorunlarının yaşandığını belirterek “Edirne Merkez'de randevularla ilgili bize çok ciddi sıkıntılar geliyor. Daha vahim olanı var arkadaşlar. Keşan'da doktor bulmakta zorlanıyorlar. Ben böyle bir yapı görmedim. İktidar partisi milletvekilinin kendi ilçesi Keşan’a hala Edirne'den iki günde bir doktor gidip geliyor. Keşan'da ne kadar sağlıklı tedavi yapıyorlar? Doktorların ailevi durumları. Ben biliyorum, bir çok doktorumuz çoluk çocuğunu burada bırakıyor, gün içerisinde çocuğunu okula bırakıyor, Keşan'a yetişmeye çalışıyor akşam geliyor. O doktorun muayenesinde ne beklersiniz yapacağı işten ne beklersiniz aile yapısından ne beklersiniz?”dedi.

İpsala,Keşan ve Enez ilçelerinin nüfus yoğunluğu olan içeler olduğunu özellikle Keşan’ın en büyük ilçe olduğunu belirten Pekcanlı; Edirne Milletvekili olan ve aynı zamanda hükümette Sağlık Bankalığı görevinde de bulunan Dr.Mehmet Müezzinoğlu döneminde bir çok sağlık yatırımı yapıldığını, hastaneler yapıldığını ancak, içlerinin boş olduğunu belirterek “Edirne merkezden sonra en büyük ilçemiz Keşan. Sadece Keşan olarak bakmayalım. İpsala, Enez o bölgenin tamamına hizmet veriyor Keşan ilçemiz. Burada doğru düzgün bir sağlık yapısı yok. Yıllardır tartışılıyor. Dönemin Sağlık Bakanı Edirne milletvekiliydi. Birçok Devlet Hastanesi yapıldı. Yepyeni binalar ama içine bakıyorsunuz doktor yok, alet yok, vatandaşlarımız sıkıntılı. Bugün Keşan'dan, İpsala'dan, Enez'den bir sürü vatandaşımız Edirne merkeze geliyor doğal olarak buradaki sistemde tıkanıyor. Burada böyle bir yapı var ama Keşan, İpsala, Enez bölgesi ağlanacak durumda. Sürekli çözüm bekliyoruz ama inanın ben burada Edirne'de bizzat görüştüğüm bana ağlayan doktorların olduğunu biliyorum. O kadar zor şartlarda çalışıyorlar”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30