banner137
banner25

Pekcanlı "istedikleri projeye ödenek çıkartıyorlar!"

AK Parti ve CHP arasında yaşanan Çömlekköy barajı açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor.2022 yılı yatırım programında 650 milyon TL bütçesi olan işe bin TL ödenek ayrılması karşısında başlayan tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın açıklamaları sonrasında ayrılan bin TL’lik paranın “iz ödenek”olduğu ve yatırım planında olduğunu söylemesi üzerine CHP İl Başkanı yeni bir açıklama yaparak, “bin liranın üzerine ilave bir kaynak olmadığı sürece bu proje hayaldir”açıklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın açıklamasını izlediğini ve hizmet üretecek olanın kendileri olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Pekcanlı “AK Parti İl Başkanı, İktidar’ın il başkanı hizmet üretecek önce onlar. Biz onların yaptığı ve yapamadığı hizmetleri kontrol etmekle görevli olan muhalefet partisiyiz. Sayın başkanın açıklamasını bende izledim. Benim bin lira ödenek ile ilgili açıklamamda bu ödenekle bir şey olmaz önemli olan ek ödenek. Bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu destekleyeceğimizi bu bölgeye bu yatırımın olması ile ilgili bir açıklamam olmuştu. Bununla ilgili negatif bir söylemim olmadı”dedi.

İz ödenek veya ek ödenek konularını çok iyi bildiklerini ancak bu tür yatırım programlarında hüsranla sonuçlanan projeler olduğunu belirten Pekcanlı “ AK Parti’nin açıklaması bin lira ek ödenek fasıl açıldı. Bunların hepsini çok iyi biliyoruz. Biz niye böyle bir açıklama yaptık? Çünkü bölgemizde gerekli kaynakların aktarılmadığını, resmi gazetede yayınlanan rakamlarla biz gördük. Lalapaşa ve Süloğlu bölgesini ilgilendiren Çömlekköy Barajı ile alakalı açıklamamızda bin liranın üzerine ilave bir kaynağın olmadığı sürece bunun hayal olacağını söylemiştik. Niye böyle söyledik? İpsala Karaağaç ve Sulama Projesi var. İpsala bölgesini ilgilendiriyor. Yine Edirne’yi ilgilendiren bir proje. 2016 yılında bu proje gündeme alınmış ve ödeneği açıklanmış. 96 milyonluk bir iş. Bugüne kadar 22 milyon 929 bin lira ödenek ayrılmış ama bu seneki ödeneği sadece bin lira. Bu da mı iz ödenek”diyerek İpsala’da ki projenin örneğini verdi ve “96 milyonluk projeye bugüne kadar 22 milyonluk ödeme yapılmış ama 2022 yılında planlanan ödeme bin lira. Biz sonunun İpsala gibi olmasını istemiyoruz”ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kaynak aktarmak ve bitirmek istedikleri projelere ödenek ayırdığını belirten Pekcanlı FSRU liman inşaatını örnek verdi ve “mesela FSRU Limanı ile alakalı bu proje 2018 yılında başladı. 706 milyon 542 bin liralık bütçesi var. Bugüne kadar 277 milyon lira civarında bir rakam ödenmiş ve proje bitsin diye hemen bu sene 428 milyon liralık bir ödenek daha konmuş. İstedikleri yerde istedikleri kadar para aktarıyorlar ama bölge çiftçimizin faydalanacağı bizimde destek verdiğimiz projelerde var. Seçim yaklaştıkça AK Parti bu projeleri açıklamaya devam ediyor. Bizde bunların takibini yapmaya devam edeceğiz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30