banner78
banner25

Pekcanlı "hekimlere sahip çıkamamak biraz nankörlük!"

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için yapılan eylemin desteklediklerini ve hekimler ile sağlık çalışanlarına sahip çıkmamanın nankörlük olduğun ifade etti.

Parti il binasında gazetecilere açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanı Pekcanlı hükümetin başında bulunanların sağlık çalışanları ve hekimlerimiz için çekip gitsinler demesini de tasvip etmediklerini kaydetti.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Türkiye’yi yönetenler istiyorlarsa ‘Çekip gitsinler’ dedikten sonra sağlık sektöründe başta hekimlerimiz olmak üzere onlara sahip çıkmamak biraz da nankörlük. Geçtiğimiz yıl kovidin pik yaptığı dönemlerde bu Türk toplumu bakanlığında desteği ile beraber biz balkonlara çıkıp alkış yaptık. Sağlıkçıların hepsine destek anlamında. Hekimlerimizle ilgili bu açıklama gerçekten çok üzücü. Kovid bitmiş değil ama işleri bitti. Biz de bu açıklamayı yaparız”denildiğini belirtti.

CHP olarak sağlık çalışanlarının sıkıntılarının giderilmesinden yana oldukların belirten Pekcanlı “Ben tam aksine sağlık sektöründeki hekimlerimizin ve çalışanların bu sıkıntılarının araştırılıp giderilmesi ile alakalı, sağlık sektörü yaptığınız sadece şehir hastanelerinden ibaret değil. Koca koca binalar, birçok yerde duyuyoruz, içinde doktor yok. Edirne’nin en büyük ilçelerinde de bu sıkıntılar var. Keşan’da da var, İpsala’da da var, Enez’de de var. Edirne merkez diğer ilçelere göre daha iyi ama zaten ilimizde doktor yok. Siz bu insanların gelir anlamında sosyal yaşam anlamında hak edişlerini arttırmadığınız sürece bu insanlara en kolay şey ‘çekin, gidin’ demek. Demek ki, siz hekiminize bile sahip çıkamayan yapısınız. Bu işe emek veren herkesin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Millet İttifakının iktidarında biz onların kıymetini biz daha çok bileceğiz. Onlarda bunun farkında zaten” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30