banner78
banner25

Pekcanlı "hazmedemiyorum!"

Millet ittifakında yerel anlamda yaşanan irili ufaklı sıkıntı ve eleştirilere CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı noktayı koymak amacıyla açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Pekcanlı İYİ Partili bazı kişilerin “biz olmasaydık CHP seçimi kazanamazdı” söylemlerine sessiz kalamayacağı ve bu yönde parti tabanında da gelen baskılara istinaden ilk ve son defa açıklama yapacağını kaydetti.

Partisinin il binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Pekcanlı “İttifak ortağımızla ilgili bu güne kadar benden kimse aleyhinde bir söz duymamıştır. Onların o açıklamalarını görünce bende bir şeyler söyleme ihtiyacı da duydum. Ama İYİ Partinin kurumsal kimliğine zarar vermeden altını çizerek söylüyorum. Genel başkanımızın da talimatı ile bu ittifakı en çok isteyen ve destek veren siyasi partiyiz”dedi.

CHP’nin herkesin tak tak ağacı olduğunu ve 22 yıllık siyasi geçmişe sahip olan bir kişilik olarak yapılan açıklamaların rahatsızlık verdiğini belirten Pekcanlı “bu açıklamalara da bu örgütün bir il başkanı olarak cevap verme gereği hissetim kendimde.İYİ Parti olmasaydı CHP Edirne’de seçimleri kazanamazdı gibi açıklayan tarafın bir iddiası var. 15 milletvekilini CHP, İYİ partiye göndermeseydi İYİ parti seçimlere giremezdi. Bizim bir tane milletvekilimiz vardı İYİ parti için görevlendirildi. Vekilimiz Okan Gaytancıoğlu ile telefonla görüştüm. O dönemde genel başkanımızın kararı doğrultusunda Okan Gaytancıoğlu ve 14 vekil İYİ partiye geçeceğini daha sonra yeniden partiye geleceğini dile getirdi vekilimiz. 3 seçim atlattım, 15 Temmuz'da il başkanlığı görevi geçirdim. Buradaki yerel yöneticilerin açıklamalarını o dönemde yapılan basın açıklamasından sonra çok önemsemedim. Bunu da hazmedemiyorum.Bir partinin üyesi olarak bunları hazmedemedim. Uzunköprü'deki açıklama yapılana kadar sustum. Şimdi partinin il başkanı olarak üyelerimizin bana yaptığı baskı sonrasında açıklama yapıyorum”diyerek son yapılan seçimlere istinaden belge ile konuşarak ramakları açıkladı.

“CHP'nin 2019'da yerel seçimlerinde il genel meclisinde il bazında 112 bin 789 oyu var”diyen Pekcanlı “İl ortalaması 43.18 CHP'nin İYİ Parti'nin il genel meclisi 25 bin 838 oy almış il bazında ortalama 9, 89. 28 kişilik il genel meclisi üyelerinden 15'i Cumhuriyet Halk Partisi, 2 İYİ Parti ve 11'de Adalet ve Kalkınma Partisi üyesinden oluşuyor. CHP olarak Edirne'de rekor oyu 61,46 ile Meriç'de aldı. İkinci rekor oy aldığımız 58,65 ile Enez'dir. Neden bunları söylüyorum. Bizim rekor oy aldığımız yerlerde İYİ Parti'de aday çıkardı. İYİ Parti'nin adayı Meriç'te 2,93 oy aldı. Enez'de çıkarılan aday ile 6,80 oy almış. Küplü'de de aday çıkardılar. Biz Meriç, Enez ve Küplü'yü AKP'den aldık. Küplü'de de aday çıkardılar. Aday 15,67 oy aldı. Biz beldelerde bir tek adayımızı geri çektik. Bizim Subaşı'nda adaylıktan çektiğimiz ve Demokratik Sol Parti'den aday olan 606 oy aldı. AKP seçimi 630 ile kazandı. İYİ Partililerin seçime giren aday 221 oy aldı. Yöneticiler açıklama yaparken önündeki tablolara bakacaklar”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30