banner137
banner25

Pekcanlı “esnaf mağdur oluyor!”

CHP İl başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un yurt dışından gelen vatandaşlara ucuz PCR testi yapılmasının en çok Edirne esnafına yarayacağını belirterek “ben işin o tarafına yada bu tarafına bakmıyorum.Ben esnafa olan faydasına bakarım”dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Recep Zıpkınkurt tarafından 1 Haziran tarihi itibari ile 110 TL’ye PCR testi yapılabileceği açıklaması ve ardından Edirne Valiliği’nin açıklamaya riayet edilmemesi yönündeki bilgilendirmesinin ardından hem Edirne esnafı mağdur olmuş hemde yurt dışında ülkemize gelmek isteyen çok ayıda kişi ya geri dönmek yada karantinaya girmek veya yüksek rakamlara PCR testi yaptırmak zorunda kalmıştı.Yaşanan tartışmalar üzerine CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı;bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak “bu açıklamadan 10 gün sonra bir açıklama geldi.Dendi ki, ‘gümrük sahasın da böyle bir uygulama olmayacak’diye. İnsanın aklına her türlü soru işareti geliyor.iki kurum arasında bir görüşme yapılmadan mı Ticaret ve Sanayi Odasından bu açıklama yapıldı veya iki kurum arasında iletişim sıkıntısı mı var? Ben işin o tarafına yada bu tarafına bakmıyorum”dedi.

Esnafın zor durumda olduğunu yapılan açıklamalar üzerine Bulgaristan’dan alış verişe gelecekler diye bazı esnafların mal alımı yaptığını ancak test açıklamasının karşılığı olmayınca esnafın mağdur olduğu belirten Pekcanlı “Edirne esnafı can çekişmeye devam ediyor. Herkesin gözü PCR testinin ücretinin indirilmesinde veya kaldırılmasında. Kira ödeyen esnafımız,personel çalıştıran esnafımız elinde çok malı olan esnafımız,Bulgar turistleri bekleyen esnafımız her gün bir açıklama bekliyor. Her gün zarar. Ben işin esnaf tarafından bakıyorum. Bu işi kim yapacaksa yapsın ama demek ki bu maliyetler ciddi anlamda düşürülebiliyor. Geçtiğimiz günlerde de bir gazeteci arkadaşımızın sitesinde okudum,Bursa’da Batı Trakya Türkleri Derneği ile orada ki akredite olan bir laboratuar anlaşmışlar,toplu olarak anlaştıkları için 95 liradan PCR testi yapıldığını öğrendik. Araştırdık gerçekten yapılıyor.Gümrükte bu girişimler niye sonuçsuz kalıyor veya Bakanlık niye böyle bir izin vermiyor Edirne’nin kamuoyunun takdirine bırakıyorum.Olan Edirne esnafına oluyor”diyerek Edirne esnafı için destek vermeye Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazır olduklarını ifade etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30