banner78
banner25

Pekcanlı'dan Müezzinoğlu köprüsü eleştirisi!

Edirne’de yaşanan nehir taşkınları sonrasında 5 bin nüfuslu Karaağaç mahallesi ile ulaşımın sağlandığı köprülerin kapanması nedeniyle alternatif olarak yapılan ve 2017 yılında ulaşıma açılan bin 943 metre uzunluğundaki Dr.Mehmet Müezzinoğlu köprüsü ve devamındaki viyadük inşaatındaki belirsizliğe CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’dan eleştiri geldi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Belgin İba tarafından gündeme getirilen Dr.Mehmet Müezzinoğlu köprüsü ve devamındaki viyadük ve bağlantı yolları inşaatının devamı konusunda yaptığı açıklamada sadece inşaatın devam ettiğini ancak bitiş tarihinin belirtilmediğini ifade eden Pekcanlı “Köprünün akıbetinin ne olacağını AK Parti İl Başkanı da bilmiyor ki, geçtiğimiz günlerdeki yaptığı açıklamasında ‘Şu tarihte şurası bitecek’ haberini bekliyordum”dedi.

2017 yılında ulaşıma açılan ancak devamında olan bağlantı yolları ve viyadük inşaatının ödenek sıkıntısı başta olmak üzere yüklenici firma ile ilgili sıkıntılardan dolayı belirsizlik içinde olması AK Parti İl Başkanı Belgin İba tarafından telekonferans yöntemi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmiş, konunun takipçisi olan Cumhurbaşkanı yapılan görüşmede Ulaştırma ve Al Yapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun’a canlı bağlantı ile bağlanarak “Müezzinoğlu köprüsü ile ilgili bir sıkıntı yaşarsan git kendini nehre at.Onu hemen süratle bir defa Ulaştırma Bankalığımız olarak hemen sayın bakan ile de görüşüyorsun benim içinde kesin talimatıdır diyorsun.Bir an önce orayı halledelim ve Mehmet Bey’in adının verildiği böyle bir köprü,uzun uzadıya kalmamalı”dedikten sonra 300 milyon TL ödenek aktarımı ile ilgili gerekli girişimler yapılmasının ardından çalışmalar başlanmıştı.

AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın basına bilgi olarak geçtiği açıklamasını okuduktan sonra köprünün ne zaman biteceği ile ilgili net bir açıklamanın olmamasının düşündürücü olduğunu belirten CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “Köprünün akıbetinin ne olacağını AK Parti İl Başkanı da bilmiyor ki, geçtiğimiz günlerdeki yaptığı açıklamasında ‘Şu tarihte şurası bitecek.’ haberini bekliyordum. Çünkü o mezbeleliğin, Edirne’nin Avrupa’dan girişindeki o karmaşık görüntünün bir an önce bitirilmesiyle alakalı geçtiğimiz aylarda gündeme getirmek için ben defalarca söyledim. Edirne’nin o tarafı, kuzey tarafı Avrupa’dan gelen bir vatandaşın Edirne’ye bakışını bence değiştirir. İstediğiniz kadar Edirne’ye ‘turizm şehri’ deyin eğer Edirne’ye o köprülerden bir vatandaş girecekse şu anki yapıyla beraber rezillik başka hiçbir şey değil. Sayın başkan bu projenin ne zaman biteceğini söyleseydi. 6 yıldır, ben il başkanı olduğumdan beri burasının inşaatı durdu. Biz de bitirilmesini bekliyoruz. Hatta sadece Mehmet Müezzinoğlu köprüsü değil, Gazimihal köprüsü yanında iki ucu boş olan farklı bir köprüde var. O bölgede trafik keşmekeş içindeyken özellikle mesai saatlerinde bakın. Bulgarların yoğun olarak geldiği günlere bakın. Orası insanlar nereden Edirne’ye girecek? O tabela bu tarafı, bu tabela o tarafı gösteriyor. Bir Edirnelinin bile kafası karışıyor. İlk önce bu karmaşıklığın giderilmesi lazım. Tabi devletin çok büyük bir yatırımı var burada. Çok büyük paralar harcandı. 6-7 yıldır bu şekilde duruyor. Sayın il başkanı keşke açıklama yaparken Müezzinoğlu köprüsünün viyadükten sonraki bağlantı yollarının ne zaman biteceğini söyleseydi. Ben özellikle bunu bekledim kendisinden ama cevap alamadım”dedi.

Devam eden ancak ağır aksak ilerleyen projeyle bin 943metre uzunluğu olan ve şu anda kullanılan Dr.Mehmet Müezzinoğlu köprüsünün devamında 7 bin 600 metre uzunluğunda viyadük ve bağlantı yolları ile Yunanistan’a açılan Pazarkule sınır kapısının TEM otoyoluna bağlanması planlanıyor. 3 Kasım 2021 tarihinde ise Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Pazarkule sınır kapısının yeniden yapılması işi için ihale yapılacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30