banner137
banner25

Pekcanlı “çiftçi tuzlukla gübre atması lazım!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı'nın ardından, bakliyat, yaş çay ve ekmeklik buğdayın alım fiyatlarını açıklaması üreticiyi memnun etmediği gibi,ana muhalefet partisi CHP tarafından da olumlu bulunmadı.

CHP Edirne İl başkanı Fevzi Pekcanlı yaptığı açıklamada buğday taban fiyatının beklentileri karşılamadığını ve gübre fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “çiftçilerin herhalde tuzlukla gübre atması lazım”dedi.

Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2 bin 250 lira, arpa alım fiyatı ise bin 750 lira açıklanması sonrasında CHP İl Başkanı Pekcanlı şunları söyledi.

“hasat öncesi hiç olmazsa taban fiyatın belli olması üretici açısından ne yapacağını bilmesiyle alakalı bence olumlu bir düşünce. Fakat beklenen rakamı sayın Cumhurbaşkanı açıklayamadı. Geçen sene bin 600 liralarda açıklanan buğday fiyatları 2 bin 250 lira taban fiyat olarak açıklandı. Geçen seneye göre yüzde 35’lik bir artış var. Fakat çiftçi enflasyonunda da yüzde 35’lik bir artış var. Geçen sene, ‘Bu fiyatlar çok düşük’ diyen çiftçi, herhalde ‘Bu sene bu fiyatlar çok iyi’ diyemez. Enflasyon artışı da aynı verilen zam da aynı”dedi.

Anadolu’dan aldıkları haberlere göre buğday veriminin ve rekoltenin çok düşük olduğunu belirten İl Başkanı Pekcanlı “Rekolte çok düşük. Kapılar açılacak, yurt dışından, bizim çiftçimize verilecek paranın çok üst düzeyinde, burada Balkan,Ukrayna çiftçisine, diğer ülke çiftçilerine verilecek. Gübre fiyatındaki artış zaten yüzde 100’ün üzerinde. Yüzde 35’leri kabul eden çiftçilerin herhalde tuzlukla gübre atması lazım, bu dönemde. Çünkü gübre fiyatları aldı başını gitti. Gübre buğdayın yetiştirilmesinde en önemli etken maddelerden bir tanesi. Bu artışlarda biz buğday fiyatına ‘Bu rakam iyi’ dersek, çiftçimizin emeğine haksızlık etmiş oluruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30