banner78
banner25

Pekcanlı “aşı karşıtı öğretmenler ders verecek mi?”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Eylül ayı’nda açılması planlanan okullarda ki aşı karşıtı olan öğretmen veya görevlilerin aşılanıp aşılanmayacağı veya bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının ne yapacağını merak ettiğini söyledi.

Parti il başkanlığında konuşan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı okulların açılması öncesinde kendisine en çok yönetilen soruların başında bu konunu geldiğini belirterek “Eylül ayı’nda açılması planlanan okullarla ilgili vatandaşımızdan en çok gelen talep ve şikayet okullarda eğitim verecek olan öğretmen,hizmetli veya yöneticilerin covid-19 aşılarıyla alakalı personelin yeterli şekilde aşılanma olayına destek vermediği yönünde söylenti var.Özellikle aşı karşıtlığı ile ilgili öğretmenlerinde böyle bir girişiminin olduğu söyleniyor.Eylül ayının başında okullar açılacaksa, hala aşı olmayan öğretmenler varsa, vatandaşlarımız çocuklarını özellikle bu okullara aşı olmayan öğretmenlere nasıl teslim edecekler? Veya Milli Eğitim Bakanlığı’nın aşı olmayan öğretmenlerle ilgili bir yaptırımı olacak mı?”dedi.

Sürenin daraldığını ve aşı olmayan öğretmenlerin okullarda derslere girip girmeyeceğini de soran İl Başkanı Fevzi Pekcanlı “aşı olmayan öğretmen okulda ders verebilecek mi? En çok sorulan soru bu. Aşı ve covid -19 önlemleriyle alakalı belli bir kısıtlama bekleniyor artık”dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Edirne ziyaretine de değinen il başkanı Pekcanlı; sayın bakanın sadece gümrük VİP salonuna gelerek burada bürokratlarla toplantı yaptığını, sahada saatlerce bekleyen gurbetçilerin yanın giderek sorunlarını dinlemediğini belirterek “sayın Bakan gümrüğe gitti, Trakya Gümrükleri Başmüdürlüğü’nde VİP salonunda herhalde orada yine bürokratlarla görüştü. Ben basından takip ettiğim kadarıyla basın mensuplarının yayınladığı fotoğraf ve videolara bakarak. Gümrükte biliyorsunuz yurt dışına çıkışlar oluyor bugünlerde. Yurt dışına giden vatandaşlarımızın gümrükte çektiği çileyi sayın bakan acaba görebildi mi VİP salonundan otururken? Muhtemelen bürokratlar kendilerine iletmişlerdir ama keşke orada vatandaşlarımızın çektiği çileleri kendiside bir perona gidip orada görseydi”dedi.

Öte yandan Edirne ticareti için önemli sayılan Bulgaristan’dan gelen vatandaşların gümrükteki kalabalıktan dolayı gelmediğini ve bununda Edirne ekonomisine ciddi darbe vurduğunu belirten Pekcanlı; “gurbetçilerin çıkışı ile alakalı yine Kapıkule’de bir sıkıntı başladı. Sıkıntının sebebi peronlardaki yoğunluktan dolayı Edirne ticaretinin de etkilenmesi. Biliyorsunuz Edirne’de Mayıs sonunda başlıyor gurbetçilerimiz Türkiye’ye gelmeye. Haziranın sonuna kadar neredeyse giriş yapıyor. Daha sonrada işte bugünlerde başladı yoğunluk, Eylül ayı sonunda kadar vatandaşlarımız tekrar Avrupa’da ikamet ettikleri ülkelere dönüşleri başladı. Bu gidiş ve gelişlerde gümrüklerde olan sıkıntı Edirne ticaretini olumsuz yönde etkiliyor. 12 ay’ın neredeyse 3-4 ayı bu sebepten dolayı Edirne ekonomisini yakından ilgilendiren Bulgaristan ile alakalı ciddi sıkıntılar yaşıyor esnaflarımız. Bu esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıyı biz her sene sezon açılmadan söylüyoruz. 1-2 peron ekstra gurbetçilerin haricinde Bulgar vatandaşlara günübirlik alış verişe gelen kişilere Edirne ticaret insanlarına açılıp gidiş-geliş anlamında kolaylık sağlanması ile ilgili böyle bir taleplerimiz oluyor. Odalarımızın da böyle talepleri oluyor ama hiç neticeye bağlandığını son yıllarda görmedim. Bu sıkıntıyı bütün Edirne esnafımızın yakından çektiğini görüyorum. Sayın Bakana acaba bu ziyaretinde bunlar da iletildi mi? Buda en çok bana sorulan sorular arasında”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30