banner137
banner25

Pehlivanlığın ''kitabı'' yeniden yazılacak
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için yeni bir ekip kuracaklarını belirterek, ''Yeni bir oluşum olacak. Bu ekibin vereceği kararları uygulayacağız'' dedi.
Yerlikaya, yaptığı açıklamada, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için aralarında başpehlivanlar, ağalar, güreş organizasyonu yapan belediye ve özel sektör temsilcileri ile cazgırlar, hakemler ve davul, zurna ekibi temsilcilerinin de yer alacağı yeni bir ekip kuracaklarını söyledi.
''Ata sporu güreşte istişare kültürünü yerleştireceğiz'' sözüyle yola çıktıklarını vurgulayan Yerlikaya, ''Kırkpınar için yeni bir ekip kuruyoruz, yeni bir oluşum olacak, bu ekibin vereceği kararları uygulayacağız. Ortak aklı hakim kılacağız. 'Ben yaptım oldu' değil 'biz yaptık, birlikte yaptık' felsefesiyle hareket edeceğiz. Yağlı güreş de aynı şekilde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi'yle birlikte hak ettiği noktalara gelir inşallah. Daha çok organizasyon, daha çok güreşçi kardeşimizin kazancının arttığı bir yağlı güreş arzu ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Yerlikaya, Kırkpınar'da uygulanan kuralların değişip değişmeyeceğinin yapılacak çalıştayların ardından çıkacak kararlara bağlı olduğunu anlatarak, buna hep birlikte karar vereceğini ve her şeyin olabileceğini bildirdi.
Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'yle (FILA) uyumlu çalıştıklarını belirten Yerlikaya, sportif faaliyet ve organizasyonlarla ilgili taleplerin, FILA tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30