banner137
banner25

Pazar günü kapatmayan berbere ceza geliyor!

Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren 1 gün süre ile kapalı olacak.

Berberlerin hangi gün kapalı olacağı ise İl Valiliklerince belirlenecek.

Ticaret Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 gün kapalı kalması konusu Edirne’de de netlik kazandı.

Edirne Valiliği Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Edirne Berberler ve Kuaförler Odası ile yaptığı ortak görüşmede berberlerin bundan böyle 1 gün süre ile yalnızca Pazar günleri kapalı olacağı ifade edildi.

1923 yılında çıkan bir kanun doğrultusunda yıllarca Pazar günleri kapalı olan ancak zaman içerisinde haftanın 7 günü faaliyetlerini açık olarak sürdüren berberlerden gelen talep üzerine yeniden haftanın bir günü kapanması kararı verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selçuk Gül, Bakanlık tarafından alınan kararı uygulayacaklarını ve berberlerinde bir gün süre ile dinleneceklerini kaydetti.

“yetki valiliklere verildi” diyen Gül “Biz de üyelerimize danıştık, üyelerimizin görüşü doğrultusunda erkek berberleri Pazar günü, bayan kuaförleri yaz ayının ilk altı ayı Salı günü, ikinci altı ay Pazar günü olmak şartıyla uygulamaya başlayacağız, 1 Ekim’den itibaren.

1923’te çıkan kanun doğrultusunda haftada bir gün tatil yapma mecburiyetini devletimiz koymuştu. O zaman Pazar günleri yapılıyordu. Zaman içerisinde zamanın değişimi, teknolojiler derken, bunlara uymamaya başladılar. Devletimiz tekrardan bununla alakalı esnafın haftada bir gün tatil yapmasını uygun gördüğünden dolayı her hangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Oturuştuğu zaman daha da rahat olacak. Hem esnafımız hem vatandaşlar açısından”dedi.

Kapatma kararına uymayanlara Ticaret Bakanlığı tarafından yaptırımlar geleceğini belirten Gül “Cezai uygulaması var. Şu anda rakamsal olarak net bir şey söyleyemem. Fakat Ticaret İl Müdürlüğümüzden aldığımız bilgi doğrultusunda, ‘2 sefer para cezası 3’ncüsü ruhsat iptali olacak’ diye söylendi”dedi.

Gümrük sahası içerisinde faaliyet gösteren berberler ise bu uygulama dışında tutulacak ve haftanın 7 günü hizmet verecek.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30