banner137
banner25

Patrik Bartholomeos Ramazan Bayramını kutladı!

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Edirne'de bulunan tarihi Sveti Georgi Kilisesi’nde ayine katıldı.

En son 2019 yılında Edirne’de bulunan bir diğer kilise Sveti Konstantin ve Elena Kilisesi’nde ayine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos bugün düzenlenen törende yaptığı konuşmada Türkçe olarak Müslüman aleminin Ramazan bayramını da kutladı.

Hıristiyan-Ortodoksların katıldığı tören saat 10:00’da başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü. Törene Yunanistan’ın Edirne konsolosu Aris Radiopoulos, Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov ile Yunanistan’ın Orestiada (kum çiftliği), Dimethico (Dimetoka) kasabalarından ve Aleksandrapoli (Dedeağaç) şehrinden gelen Metropoliti ile çok sayıda din adamı katıldı. Yunanistan’ın yakın kasabalarından gelen Yunanlılar ile İstanbul’dan gelen Rumlarında katıldığı törende dini ritüeller yerine getirilerek ayin düzenlendi. Okunan dualar eşliğinde hazırlanan ekmek ve etler gelen konuklara Fener Rum patriği Bartholomeus’un elinden dağıtıldı. Geçtiğimiz hafta sonlanan Paskalya bayramı nedeniylede gelen konuklara özel olarak hazırlanmış yumurtalar dağıtıldı.

Yunanistan’ın Edirne konsolosu Aris Radiopoulos, Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov'da İncil'den birer pasaj okuyarak ayine eşlik etti.

Ayin sonrasında konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlayarak Türkiye’ye duydukları güveni belirten sözler söyledi ve “ Yurt dışından gelenler, Türkiye’de büyük bir misafirperverlik bulacaklarını biliyorlar. Onun için iyi bir komşuyu ziyaret etmenin rahatlığı ile geliyorlar”dedi.

Konuşmasında “Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile sizlerin Ramazan bayramını tüm kalbimizle tebrik etmekte, yüce Allah’ın sizlere ve sevdiklerinize sağlık, bereket ihsan etmesini dilemekteyiz. İyi dileklerimizin ardından bizleri burada Aziz Georgi, Kilisesi’nde Ortodoks inanç mensupları ile birlikte ayin gerçekleştirmemizden dolayı duyduğumuz mutluluğu paylaşmak isteriz. Bugün icra ettiğimiz ayinimize komşu Yunanistan’dan ve Bulgaristan’dan, İstanbul’dan ve başka şehirlerden gelenler katılmışlardır. Yurt dışından gelenler, Türkiye’de büyük bir misafirperverlik bulacaklarını biliyorlar. Onun için iyi bir komşuyu ziyaret etmenin rahatlığı ile geliyorlar. Geçen Pazar günü 6 haftalık uzun bir perhiz döneminin ardından İsa mesihin dirilişini kutladığımız Paskalya bayramını idrak ettik. Oruç ve perhiz dönemleri ruhları ve bedenleri temizlemeyi Tanrısal olan dine yakınlaşmayı sağlayan, manevi yönü ağır basan zaman dilimleridir. Hıristiyan ve Müslümanlar farklı uygulama şekilleri ile de olsa benzer ulvi yaklaşımla yüce yaratıcıyı oruç ve ibadetle övmekte, hayır işleri ile diğer insanların acısını azaltmaya çalışarak ona şükranlarını sunmakta ve onun şefaatine layık olmak için çabalamaktadır. Bugün misafirperver Edirne halkı ile bir kez daha bir arada olmak bizleri ziyadesi ile memnun etti. Hepinizi en kalbi duygularımız ve sevgi ile selamlıyor ve Allah’a emanet ediyoruz. Ramazan bayramınız mübarek olsun sevgili Müslüman kardeşlerimiz”dedi.

Tören etkinliklerin tamamlanması ile sona erdi.d 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30