banner137
banner25

Öztrak “Lağım patlamıştır, etrafı koku sarmıştır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’Edirne’de düzenlenen CHP Trakya Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen toplantıya Edirne,Tekirdağ,Kırklareli ve Çanakkale Belediye başkanları,İl ve merkez ilçe başkanları ile belde belediye başkanları da katıldı.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başladı.

CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan Şahsım Hükümetinin daha önce birlikte yol yürüdüğü suç örgütü elebaşını şimdi evlatlıktan reddettiğini belirterek, “Bu elebaşı AK Parti için mitingler düzenledi. Akademisyenlerin kanlarında banyo yapacağını söyledi. Erdoğan ile samimi pozlar verdi. AK Partili siyasilere çanta çanta para verdi. Yetmedi AK Partinin propagandası için AK Parti’ye kahve verdi. Ama şimdi çıkmışlar, içtikleri kahvenin parasını da, millete ve muhalefete ödetmek istiyorlar. Yok öyle şey. Can çıkar, huy çıkmaz. Bunların huyu bu… Siyasi yüzsüzlüğün kitabını yazdılar. Zübüklüğün zirvesi bu olsa gerek” diye konuştu.

Öztrak, ülkeyi Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar ve Yeni Kadrolarla ayağa kaldıracaklarını belirterek, CHP iktidarında uygulayacakları dört ayaklı ekonomi stratejisinin ayrıntılarını anlattı.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Trakya Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ülkeyi 19 yıldır yöneten kadroların evinde kavga başlayınca, evin reisinin elinden ipler kaçınca, suç örgütleriyle, mafyayla gayrimeşru ilişkilerinin, yasak meyveleri birer birer ortaya dökülmeye başladı. Şimdi evin reisi, bu yasak mahsulü sahiplenmek istemiyor. “Bunlarla kaybedecek zamanımız yok” diyor. Kaybedecek zamanı zaten kaybettiniz, bu sizi siyasetin gücü ve sermayesi itibardır. Bu gücü ve itibarı sağlayan da hukuktur. Genel Başkanımız bunlara defalarca, “Hukukun üstünlüğünden vazgeçerseniz, devlet organize suç örgütüne dönüşür” dedi durdu. Ama bunlar dinlemedi. Bakın şimdi suç örgütünün elebaşı çıkmış, “Biz hepimiz aileyiz. Her suçta beraberiz” diye konuşuyor. İşler buraya geldi. Ama bunların yüzü teflon tava”ifadelerini kullandı.

“Hoca efendileriyle, devletin adliyesini, askeriyesini, idaresini, yerle bir ettiler”diyen Öztrak “Millet devleti sokaklardan topladı. “Allah affetsin” diyerek, işin içinden sıyrılıverdiler. Bugün evlatlıktan reddettikleri organize suç örgütü elebaşlarıyla da, çok yol yürüdüler. Bu elebaşı AK Parti için mitingler düzenledi. Akademisyenlerin kanlarında banyo yapacağını söyledi. Erdoğan ile samimi pozlar verdi. AK Partili siyasilere çanta çanta para verdi. Yetmedi AK Partinin propagandası için AK Parti’ye kahve verdi. Ama şimdi çıkmışlar, içtikleri kahvenin parasını da, millete ve muhalefete ödetmek istiyorlar. Yok öyle şey. Can çıkar, huy çıkmaz. Bunların huyu bu… Siyasi yüzsüzlüğün kitabını yazdılar. Zübüklüğün zirvesi bu olsa gerek”dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında korkunç iddialar olduğu ve bu iddiaların mutlak surette araştırılması gerektiğini belirten Öztrak “Bugün İçişleri Bakanı hakkında korkunç iddialar var. Bu iddialar, AK Partinin iç işidir, ailenin işidir, evin içişidir falan deyip geçiştirmekte mümkün değildir. Lağım patlamıştır, etrafı koku sarmıştır. Artık, “kol kırılır, yen içinde kalır” diyerek bu işleri geçiştirmek mümkün değildir”şeklinde konuşarak bir araştırma komisyonunun meclis çatısı altında derhal kurulması gerektiğini kaydetti.

Ülke’de yargının bittiğini ve bağımsız bir yargıdan söz edilmesinin mümkün olmadığını ifade den Öztrak “HSK’yı göreve davet ediyoruz. Hakimlerimizin cüzdanlarıyla vicdanları arasında elbette sıkışmaması gerekir”diyerek “İstinaf Mahkemesi hâkimi çıkıyor, milyonluk bir araba var altında bu kullandığı arabayı savunmak için, “Hakim ve savcıların yüzde 25’inin sahip olduğu araçlar, benim aracımdan daha pahalı” diyor. Hakimlerimizin cüzdanlarıyla vicdanları arasında elbette sıkışmaması gerekir. Bunun için devlet gerekeni yapar. Ama milyonluk arabalara binen hâkim ve savcılar varsa, geceliği on binlerce liralık otellerde kalan hakimler savcılar varsa, bu iş titizlikle soruşturulmalıdır. Biz, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nu derhal göreve davet ediyoruz. Bu milyonluk araçların sahibi, Hakim ve savcılar kimler araştırılsın. Hakimler ve savcıların dörtte birine bu suyun gözü nereden geliyormuş bulunsun. Bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Gereği de tabi derhal yapılmalıdır. Şunu kimse unutmasın. Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Bugün hesabı vermeye zamanımız yok diyenler, yarın sandıkta millete bu hesabı verirler”dedi.

Eleştirilerini sıralamaya devam eden Öztrak Milletin saraya tasdiknamesini vermek için sandığı beklendiğini söyledi ve “Milletimiz Erdoğan Şahsım Hükümetine notunu vermiştir. Sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisiyle alay edenlere dersini vermek için, tasdiknamesini vermek için önüne gelecek sandığı sabırsızlıkla beklemektedir”diyerek iktidara gelmeleri durumunda oluşturacakları sistemden bahsetti.

“Biz ülkemizi “Üç Yeni” dediğimiz, Yeni Kurallar, Yeni Kurumlar, Yeni Kadrolar eliyle ve dört ayaklı bir stratejiyle ayağa kaldıracağız”diyen Öztrakm “Devletler, kurumlarıyla var olur. Erdoğan Şahsım Hükümeti, tüm kurumlarımızı çökertti, yerle bir etti. Biz bin yıllık devlet tecrübemizi, çağın gerekleriyle de harmanlayarak, “Yeni kurumlarla” devleti ayağa kaldıracağız. Tüm bunları yapmak için, elbette “Yeni kadrolara” ihtiyaç var. Bu metal yorgunu Hükümetin artık bu ülkenin insanlarına verecek bir şeyi kalmamıştır. Görevde kaldıkları her dakika, milletin sırtında daha da ağırlaşan bir yüke dönüşmektedir. Bu yüzden biz, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında, milletimize güven verecek, umut verecek, umut etme cesareti verecek kadrolara, yani CHP’nin kadrolarına ihtiyaç var”dedi.

Hükümetin Ergene’yi CHP’li belediyeler kirletti iddialarına Ergene’ye kıyısı olan salonda bulunan Belediye başkanlarına seslenerek cevap veren Öztrak; “bu arada bir soru sormak istiyorum belediye başkanlarımız burada. Ergene’yi bizim belediyelerimiz kirletiyormuş, Cumhurbaşkanı böyle söylüyor. Doğru mu? Tabi ki doğru değil. Şaka gibi yani adeta. Hem parayı bizim belediyelerimiz ödeyecek, hem arıtmaları yapacaksınız, hem kendileri arıtmaları yapacak, ondan sonrada Ergene’yi biz kirletiyor olacağız. Ama bir başka bir şey daha var. Buradan Trakya’dan söylüyorum, Trakya’yı Anadolu’dan ayırma, emperyalistlerin emellerine peşkeş çekme, Marmara Denizini bitirme projesi olan Talan İstanbul’a, tek kuruş dahi koklatmayacağız. Bir kere daha buradan ifade ediyorum”dedi.

Konuşmanın ardından Genel Başkan Yardımcısı,Hukuk ve Seçim işleri Başkanı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek kürsüye gelerek ülkenin tek adam rejiminden bir an önce kurtulması gerektiğini kaydetti.Meclisin ve yargının vesayeti altında olduğunu söyleyen Erkek “devlet hükümet hepsi birbirine karıştı.Kuvvetler ayrılığı tamamen ortadan kalktı.Kuvvetler birliği oldu.Kimde toplandı?Yürütmeyi temsil eden bir kişide”dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Parti Örgütü,Örgüt yönetimleri ve Yurt dışı örgütlenmeden sorumlu Başkan İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise Türkiye’nin önümüzdeki dönem yeni bir hikaye yazacağını ve Türkiye’yi zenginleştirerek hakça bölüşecek kadroların CHP kadroları olduğunu belirterek “CHP önümüzdeki ilk seçimde bu kadrolarla bu fikirlerin taşıyıcısı olan kadrolarıyla beraber iktidara gelecek ve bu kadrolar Türkiye’nin geleceğini az önce çizmiş olduğumuz çerçeve içinde kuracak yeni kadrolar olacak”ifadelerini kullandı.Konuşmaların sonunda toplantı basına kapalı olarak devam etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30