banner78
banner25

ÖZLEDİKLERİNİ ANIT ÖNÜNDE GÖSTERDİLER!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah 08:30’da Atatürk anıtı önünde başlayan tören Halk Eğitim Merkezi salonunda öğrenciler tarafından yapılan müsamere ile devam etti.

İlk olarak Atatürk anıtına gelen il protokolü Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ciğanoğlu anıta çelenk sundu ve saygı duruşunda bulunuldu.Çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09:05’i gösterdiğinde kentte hayat durdu ve vatandaşlar araçlarından inerek Ata’ya olan bağlılıklarını gösterdiler.

Ata’ya olan bağlılıklarını bir kez daha gösteren Edirneliler Atatürk anıtı etrafında yoğun bir katılımla kalabalık oluşturdular.

Görevi başında olan polisler ve tüm görevlilerin saygı duruşunda bulunduğu anıt önü programında sokak köpekleri de klakson ve sirenler çalındığında tıpkı insanlar gibi hareketsiz bir şekilde törenin sonuna kadar beklediler.

Anıttaki törenin ardından Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde kaldığı Belediye Başkanlığı binasında bulunan odası ziyaret edilerek konakladığı esnada yattığı yatağın üzerine karanfiller bırakıldı ve ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından odada bulunan anı defterine günün anlam ve önemine dair yazı yazıldı ve Vali Canalp yazılan metni yüksek sesle salonda bulunanlara okudu.Vali Canalp yazısında “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1’inci Dünya Savaşının ardından topraklarının büyük bölümü işgal edilmiş, ekonomik olarak tükenme noktasına gelmiş bir ülkeyi, Samsun’dan başlattığı İstiklal mücadelesi ile yeniden ayağa kaldırmıştır.Türk Milleti, yüreğindeki inanç ve Ata’sının verdiği umut ile yediden yetmişe, canı pahasına Kurtuluş mücadelesini vermiş ve O’nun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur”dedi

İl Protokolü daha sonra Halk Eğitim Merkezinde hazırlanan törene katılarak öğrenciler tarafından hazırlanan programı izlediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30