banner78
banner25

Özdöl
CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, çeltiğini satamayan üreticinin borçlarını ödeyemediğini savundu.
Özdöl, yaptığı yazılı açıklamada, 60 randımanlı çeltik için taban fiyatın bin 165 lira olarak açıklandığını ancak Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıklamadan bir ay sonra çeltiğe 800-950 lira arasında fiyat verdiğini ileri sürdü.
Çeltik üreticisinin zor durumda olduğunu iddia eden Özdöl şunları söyledi:
''Çeltiğini satamayan üretici borçlarını ödeyemiyor. Kooperatifler aylık ödeme haline gelmiş elektrik borçlarını ödeyememekte ve ayrıca su sayacı takma zorunluluğunun bulunması Edirne çapında mağduriyeti arttırmaktadır. Hükümet belirlediği taban fiyatı üzerinden çeltik almalıdır. Özellikle harman döneminde pirinç ithalatına izin verilmemelidir. Üreticilerin mazot, gübre ve ilaç gibi girdi maliyetleri düşürülerek çeltik ekimi teşvik edilmelidir. Her ay gönderilen elektrikli faturaları, harman sonunda ve tek fatura olarak gönderilmelidir. Monokültür ekim yapılan alanlarda mantar ilacının uçakla atılmasına verilen izin sürekli hale getirilmelidir.''

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30