banner137
banner25

Özdağ "Suriyeliler ve yabancıları göndermek üzere imza toplayacağız!"

Yaklaşık 3 ay önce kurulan Zafer Partisi teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Genel Başkan Prof.Dr. Ümit Özdağ ve beraberindekilerle Edirne’ye gelerek bazı STK temsilcileri ile görüştü,tarım ve turizm kenti Edirne’den bilgiler aldı.

Edirne kent merkezindeki temaslarının ardından gazetecilerle bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan Özdağ tarım’da ağır krizler yaşandığına dikkat çekti ve ülkenin ekonomik sıkıntılar yaşamasının başında Suriyelilere ve ülkede yaşayan yabacılara harcanan paraların geldiğini belirtti.

Edirne’nin bir sınır kenti olması nedeniyle yoğun bir göçmen akını ile karşı karşıya kaldığı belirten Özdağ ülkede yaşayan göçmenler hakkında bilgiler verdi.

Özdağ “Türk kamuoyunun yakından bildiği ve tepki gösterdiği bir konu var. Ülkemizde 8 milyona yakın sığınmacı yaşıyor ve bunların 5.3 milyonu Suriyeli ve Afganistan’dan Irak’tan,Pakistan’dan Bangladeş’ten,Afrika’dan gelenlerle sayı 8 milyona yaklaşıyor. 3 milyona yakında Suriyeliyi Suriye’nin kuzeyinde besliyoruz.Yani 11 milyon insanı Türk halkı boğazından keserek besliyor.Son 10 yılda 134 milyar dolar Türkiye cari açık verdi ve son 10 yılda 80 milyar dolar Suriyeliler için para harcadı.Bu kaldırılabilir ve sürdürülebilir değil,ülkemizin yaşadığı ekonomik krizden çıkmasının tek yolu sığınmacıların en kısa zamanda ülkelerine geri gitmeleridir”diyerek başlatacakları 10 milyon imza kampanyasını Türk halkının iradesini sergilemek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM’ye ve yabancı ülkelerin büyükelçilerine de göndereceklerini kaydetti.

Tarımda da ağır kriz yaşandığını belirten Özdağ “Türk çiftçisi kaderine terk edilip yalnız bırakılmıştır. Türk çiftçisi Suriyeli kadar değerli görülmüyor. Bunu devletin açıkladığı rakamlarda da görüyoruz. Türkiye’de sosyal yardım alanlar yılda 4 bin TL iken bir Suriyeli Türkiye’de yılda 10 bin TL alıyor. Bu ülkede sen hastaneye gidiyorsun paranı ödüyorsun ama bir Suriyeli vergi vermiyor, destek alıyor, bedava ilacını alıyor, bedava tedavi oluyor bunun parasını da fakir Türk milleti ödüyor. Biz artık “yeter” diyoruz. Anadolu kalesi adını verdiğimiz projeyi yaşama geçirme sözünü veriyoruz”dedi.

Ülke ekonomisinin son durumu ve faiz indirimi kararı sonrası gelişmeleri değerlendiren Zafer Partisi Genel Başkanı Prf.Dr.Ümit Özdağ “Erdoğan bu arkadaşınızı seçin ekonominin nasıl uçacağını göreceğiz demişti. Ekonominin uçurumdan aşağı uçtuğunu tüm dünya görüyor. Türkiye merkez bankası rezervleri ekside olan bir ülke belki 3 ay daha ödeme kapasitemiz var ama 3 ay sonra yeni bir girdi oluşmaz ise o noktada da büyük bir sıkıntı yaşanacak. Türkiye’ye üretimden koparan halkını işten kopartan ve yoksulluğu yönetme üzerine bir siyaset kuran AK Partinin ekonomik zihniyeti tam anlamıyla iflas etmiştir. Biz tarımda Türkiye’nin üreten sanayide üreten israf eden değil tasarruf eden bir ülke haline gelmesi için bir ekonomik politik değişim öneriyoruz.”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30