banner78
banner25

Ne "var" dediler ne de "yok"!

Edirne’de yüz yüze eğitimin başlaması sonrasında Veli-Der tarafından sürekli olarak yapılan okullarda vaka sayılarına yönelik açıklamalar üzerine Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bir araya gelerek yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundular.

Edirne İl genelinde okullarda Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Fatih Selvi açıklama sonrasında gazetecilerin vaka olup olmadığı veya Veli-Der’in açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtsız bırakarak önlerine konulan metni okumakla yetindiler.

Veli-Der tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Edirne’de şu anda yüz yüze eğitimin başladığı günde bu yana 13 okuldaki 17 sınıfta vaka tespit edildiği ve sınıf bazlı karantina uygulamasına başlandığı haberlerine sessiz kalan Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri soruları yanıtsız bırakarak alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Fatih Selvi en önemli konuların başında öğrenci ve öğretmenlerin pozitif olmaları durumunda yapılacak olan işlemler olduğunu belirterek “yaşanan gelişmeler İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonunda ve tüm sağlık kuruluşları tarafından takip edilmektedir.Tüm okul çalışanları ve öğrencilerimizin günlük semptom sorgulamaları Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından günde iki defa yapılmaktadır. Şüpheli bir durumda İl Sağlık müdürlüğü kontrolünde süreç bahsedildiği gibi yayınlanan rehbere göre ivedilikle yürütülmektedir”diyerek pozitif ve yakın temaslı vakalarda filyasyon çalışmasının titizlikle uygulandığını, vaka tespitinin aynı anda Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşıldığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise okullarda hijyen malzemeleri ve maskelerin bakanlık tarafından temin edildiğini, hijyen ve temizlik malzemesi konusunda her hangi bir sorunun bulunmadığını belirterek okul girişlerine el antiseptikleri ve maske kutuları konulduğunu kaydetti.

Arpacı açıklamasında “yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından sınıf içi ve sınıf dışında maske konusu ve hijyen konusuna gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Okula giriş-çıkış, ders ve teneffüslerde sosyal mesafenin korunması için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.Okul yöneticileri ve öğrencilerimiz tarafından süreç titizlikle yürütülmektedir. Sınıf ve kapalı alanların havalandırılması düzenli olarak sağlanmakta, konfor ve denetimleri yapılmaktadır”diyerek belirlenen kriterler dahilinde tüm okulların “okulum temiz”belgesi aldığını ve okullara temizlik personeli görevlendirmesinin yapıldığını kaydetti ve sürecin sınıf ve vaka bazlı yürütüldüğünü ifade etti.

Okullarda vaka çıkması durumundaki kriteri de açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı “okul öncesi eğitim kurumlarında tek vaka çıkması durumunda, 1’nci ve 12’nci sınıflarda ise aynı sınıfta ilk vakadan sonra 10 gün içinde ikinci vaka çıkması durumunda 14 günlük sınıf karantinası uygulanmaktadır. Sınıf karantinası uygulanan öğrencilerimizin eğitimine dijital platform üzerinden canlı derslerle devam edilmektedir.”dedi.

Vaka sayılarına ilişkin bir açıklama yapmayan her iki kurum yetkilisi de gerekli tedbirlerin alındığını, hastalık açısından da sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını ifade ettiler.

Bilgilendirme toplantısında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm Dr.Mustafa Talha Sütçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Selma Heves, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Yılmaz ile Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ali Kaya’da hazır bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30