banner78
banner25

Muhtar Korkan "bunu yapanı zindanda çürütmek lazım!"

Edirne’nin Karaağaç mahallesinde hırsız veya hırsızlar bu defa da köprü üzerindeki korkuluklara dadandılar.

Edirne’nin en büyük mahalsi olan Karaağaç’ta geçtiğimi ay evlerinin önünden çalınan tarım aletleri ve mazotlarla gündeme gelen Karaağaç mahallesi bu defada yakınlarında bulunan köprülerin üzerindeki emir korkulukların çalınması ile gündeme geldi.

Mahalle içinde kamyonetlerle hurda toplayan bazı kişilerin olduğunu gören mahalle muhtarı Agah Korkan köprülerin korkuluk demirlerinin oksijen kaynakları ile sökülmesinin bu araçlarda bulunan demir kesme ve kaynak makineleri ile yapılmış olabileceğini belirtti.

Bu tür bir hırsızlığı yapanların kamu malına zarar verdiklerini ve yakalanarak en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten muhtar Agah Korkan “bunu yapanı zindanda çürütmek lazım”diyerek tepki gösterdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Meriç nehri taşkınlarını önlemek üzere yapılan bay pass ileti kanalının üzerinden geçişleri sağlamak için kurulan menfez-köprülerin demir korkuluklarını keserek alan kişi veya kişilerin bulunmasını isteyen muhtar Korkan “gördüğünüz gibi Karaağaç mahallesinde şu köprüde yapılan vicdansızlık mı diyeyim ne diyeyim. Bunlarda ne din ne iman korkusu olan insanlar. DSİ’nin yapmış olduğu menfez geçiş köprülerinin demirlerini söküyorlar, oksijen kaynağıyla. Bunu yapanlara ben insan diyemiyorum. Karşıda Mehmet Müezzinoğlu köprüsü var ve Bosna Köy’e kadar menfez geçişler var. Bunlar için bir tedbir alınması gerekiyor. Bunu sökenler kimse, Allah muhafaza buradan geçen çoluk çocuk düşse sorumlusu kim olacak? Ben ilk defa böyle bir hırsızlık görüyorum, oksijen kaynağı ile demirleri kesmişler. Devlete kamuya zarar veriyorlar. Benim mahallemde böyle olayların yaşanmasını istemiyorum. Ne zor şartlarda devlet bunlara para harcıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var bu yapılarda. Ama bu demirleri kesenlerin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Yazıklar olsun” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30