banner137
banner25

Muhtar isyan etti!

Edirne’nin Karaağaç mahalle muhtarı Agah Korkan son aylarda mahallesinde yaşanan hırsızlık olaylarının artması ve son olarak yaşanan olayın ardından adeta isyan etti.

Son bir aydır mahalle içinde bulunan çiftçilere ait tarım aletleri ve demir malzemelerin çalınmasının ardınsan DSİ’ye ait köprü korkuluklarının da çalınması bardağı taşıran son damla olurken, dün akşam yaşanan yeni bir hırsızlık olayı muhtar Agah Korkan’ı isyan ettirdi.

Meriç nehri bay pas ileti kanalı üzerinde bulunan DSİ’ye ait köprünün demir korkuluklarına dadanan hırsız veya hırsızların bulunmasını isteyen Muhtar Korkan; korkulukların tamamının köprü üzerinden sökülmeye başladığını gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta basında haber konusu olan olayın ardından hırsız veya hırsızlar bu defada yarım bıraktıkları işi tamamlamak istercesine yaklaşık 15 metrelik bölümün tamamını yerinden sökerek almayı başarmışlar.

Konu hakkında konuşan Karaağaç mahalle muhtarı Agha Korkan “yaklaşık 1 aydan buyana bizim köprülerin demirlerine dadadan insanlar vardı. Ama üzülerek söylüyorum ki ben bu mahallenin muhtarı olarak bunları esefle kınıyorum. Sizler sayesinde demirlerin kesildiğini haber yapmıştık. Oksijen kaynağı kullanarak demirleri almışlar. Bu sabah geldiğimde birde baktım ki komple sökülmüş bunlar. 15 adımlık korkuluklar alınmış götürülmüş. Gecemi yaptılar gündüz mü yaptılar inanın çok üzüldüm. Bunları esefle kınıyorum. Bunlar devletini kamunun malıdır. Şuradan bir düşsek, bir çocuk düşse ölür. Ben düşsem ölürüm. Bu korkuluklar insanlar düşmesin diye. Devletimiz bir hizmet sunmuş ama maalesef böyle kesmekle, kırmakla; bu kadar sahipsiz mi bu memleket?”dedi.

Yaşanan olayların süreklilik arz etmeye başladığını belirten Muhtar Korkan; bu ve benzeri noktalar güneş enerjisi ile çalışan fotokapanlar konulmasını ve faillerin bulunmasını istedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30