banner137
banner25

Motosiklet kazalarına dikkat çekildi
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan, ''Yağışsız, uygun hava koşullarında motosiklet kullanımının fazlalığına bağlı olarak bu aylarda kazaların daha fazla olduğu görülmektedir'' dedi.
Sayhan, üniversitede düzenlenen ''Önlenebilir Tehlike: Acil Tıp Kliniğine Başvuran Motosiklet Kazaları'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, motosiklet kazalarının diğer araç kazalarına oranla ciddi yaralanmalara neden olduğunu söyledi.
Motosiklet kazalarının diğerlerine göre 20 kat fazla ölüm riski taşıdığını belirten Sayhan, ''Motorlu araçlar içerisinde motosikletin iki tekerlekli olması sürücülerin dengeyi sağlamak için daha fazla çaba sarf etmelerini gerektirmektedir. Bu nedenle motosikletten düşme ve motosiklet devrilmeleri diğer araçlara oranla daha fazla kaza sebebi olmuştur. Yağışsız, uygun hava koşullarında motosiklet kullanımının fazlalığına bağlı olarak bu aylarda kazaların daha fazla olduğu görülmektedir. Yapılan araştırmalarda da kask kullanmayanlarda kafa yaralanmalarının kullananlara oranla fazla olduğu belirtilmektedir'' diye konuştu.
Sayhan, bu yıl motosiklet kazaları nedeniyle 66 hastanın Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne başvurduğunu, bunlardan 39'unun tedavi sonucu taburcu edildiğini, 27'sinin ise ilgili kliniklere sevk edildiğini ifade etti.
Edirne'deki motosiklet ve bu tür araçlar için kullanılacak yolların artırılması gerektiğini belirten Sayhan, motosiklet sürücülerinin özellikle kask ve beden koruyucu giysiler kullanmasını istedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30