banner78
banner25

Milletvekili Aksal"sert tedbirler geliyor!"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal KDV indirimine ilişkin açıklamada bulundu.Partisinin merkez ilçe binasında gazetecilere yaptığı açıklamada temel gıda maddelerinde KDV’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesini değerlendiren Milletvekili Aksal pandemini etkilerine bağlı olarak dünyanın üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksamalardan kaynaklı sorunlar yaşadığına dikkat çekerek “özellikle dünyada gıda fiyatları çok yükseldi. Biz de her zaman söyledik; vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diye. Bu kapsamda da bir dizi önlemler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da son olarak gıda fiyatlarındaki KDV oranlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Temel gıda ürünlerinin fiyatında KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e indiriyoruz. Bu hem KDV’de bir sadeleştirme hem de vatandaşımıza gıda fiyatlarında bir ucuzlama olarak yansıyacak”dedi.

Uygulamanın bugünden itibaren geçerli olduğunu ve uymayanlar hakkında sert tedbirler alınacağını belirten Aksal “Biz Ticaret İl Müdürlüğü eliyle de sıkı denetimler yapacağız. Buna uymayan, fırsatçılık yapanlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Çok sıkı denetimler ve çok yüksek de cezalar geliyor. İnşallah vatandaşlarımıza bunlar olumlu olarak yansıyacak” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30