banner78
banner25

Milletvekili Aksal "tırtıl mücadelesinde tüm ekiplerle sahadayız"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal son günlerde bölgemizde etkili olan ve ayçiçeği üreticisini önemli ölçüde etkileyen çayır tırtılı ile ilgili bir açıklama yaparak çalışma başlatıldığını kaydetti.
Tüm Trakya'da etkili olan ve ayçiçeği bitkisinin yapraklarını yiyerek verim düşüklüğü yaratarak üreticiye zora sokan tırtılın havadan ve karadan yapılan mücadelelerle başladığını kaydeden Aksal, sosyal medya üzerinde yer alan bir paylaşımın altına yaptığı yorumla konuyada açıklık getirdi.
"tırtılın görüldüğü ilk andan itibaren biz yakın takipteyiz" diyen Aksal; "İl ve ilçe müdürlerimiz bayram demeden, pazar demeden olması gerektiği gibi sahada. Bakanlığımız her türlü desteği verdi. Üreticimiz bilgilendirildi. Drone ile ilaçlama yapıldı. Sonuç olarak Edirne ilimizde tırtıl büyük ölçüde kontrol altına alındı"dedi ve Bakan yardımcısının tüm ilgililerle Edirne'ye gelerek sahada ünceleme yapıp çalışmaları yerinde inceleyeceğini belirtti. "Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı" diyen Aksal "Yalan siyaseti yapanlar devam etsin. Milletin derdiyle dertlenen biziz. Bütün gün çevre çevre diye bağıranlar neden uçakla ilaçlama yapılmıyor diyor. Ayçiçek ekili alanlar dağınık. Diğer canlılara/ çevreye vereceği zararlar hesaplanmalı. Tırtıl görülür görülmez traktörlerle yapılan ilaçlama en iyi çözüm."dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30