banner137
banner25

Milletvekili Aksal "Selimiye meydanı Nisan ayında tamamlanacak!"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Selimiye meydan düzenlemesinin Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Selimiye cami restorasyonu ve çevre düzenlemesi kapsamında üç ayrı aşamada başlayan çalışmalar hakkında açıklama yapan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Asksal; çalışmaları yakınen takip ettiğini ve çok güvenilir bir firma ile konusunda uzman kişilerin detaylı çalışmalar yaptığını kaydetti.

Selimiye caminin Edirne ve dünya için önemli bir yapıt olduğunu belirten Milletvekili Aksal “Selimiye UNESCO Dünya mirası listesine girmiş, Türk İslam tarihinin başyapıtı. Hepimiz için çok kıymetli. Sadece Edirneliler için değil bütün dünya için çok kıymetli. Hem çevre düzenlemesini yapıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle, hem de caminin kendi restorasyonunu yapıyoruz. İki çalışma da devam ediyor”diyerek iç farklı projenin işediğini ve bunların iki aşamasının çevre bir dierinin ise başlı başına anıtsal yapının restorasyonu ile ilgili olduğunu kaydetti.

Proje hakkında konuşan Aksal “ Üç aşamadan oluşan bir restorasyon projesi. İki aşaması çevre düzenlemesiyle ilgili. Bir ön kısmı bir de arka kısmı çevre düzenlemesinin. Caminin de kendi restorasyon projesi var. Cami restorasyonu yaklaşık 3,5 yıl kadar sürecek. Minarenin en ucundan en aşağı temeline kadar her şeyi elden geçecek. Ve orijinaline sadık kalınarak yapılacak bir restorasyon. Çok yakından takip ediyoruz. Çok güvenilir bir firmaya verdik. Bizzat ben de takip ediyorum, Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle yürütüyoruz. Sayın Valimiz de takip ediyor”dedi.

Çevre düzenlemesi ile ilgili 8 yıl boşuna beklediğini ifade eden Aksal “biliyorsunuz 8 yıldır orası mezbelelik haldeydi. Gerçekten hepimiz için üzüntü kaynağı ve yakışmıyordu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çevre düzenlemesine başladık. Çok hızlı bir şekilde çevre düzenlemesi ilerliyor. İnşallah orasını Nisan ayı gibi tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Tamamlandığında Edirne’mize yakışan, UNESCO Dünya mirasına yakışan bir çevre düzenlemesi olacak” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30